Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна та Корея обговорили ключові напрямки для співпраці

Україна та Корея обговорили ключові напрямки для співпраці
324998 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна обговорила з Республікою Корея та іншими країнами пріоритетні напрями співробітництва.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

17 листопада 2023 року в місті Будапешт (Угорщина) відбувся Семінар EIPP “Сприяння інноваційному партнерству між Кореєю та ЄС для стійкої та сталої економіки”, організований Міністерством економіки та фінансів Республіки Корея (МОЕФ) та Корейським інститутом розвитку (KDI), в якому взяв участь заступник Міністра економіки Віталій  Кіндратів.

Основна тема Семінару — обговорення співпраці  Республіки Корея та Європейського союзу для стійкої та сталої економіки. Під час ІІІ-ї сесії Семінару, яка присвячена інноваційному партнерству у підтримці відновлення України та переходу до інноваційної економіки, заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів презентував пріоритетні напрями співробітництва України з Республікою Корея та іншими країнами. Також розповів про ключові сектори економіки, які будуть пріоритетними для співробітництва та мають найбільший потенціал для розвитку України.

На проведеній двосторонній зустрічі з представниками Міністерства економіки та фінансів Республіки Корея  представники МОЕФ зазначили, що Уряд Кореї й надалі надаватиме допомогу України.

Окрім цього вони запропонували налагодити зв’язки між Мінекономіки та МОЕФ для подальшого співробітництва. Ба більше, запевняється, що  Україна до кінця поточного року може подати заявку на участь в програмі Knowledge Sharing Program.

Крім того, була проведена двостороння зустріч з представниками Корейського інституту розвитку, під час якої обговорювались питання щодо можливості налагодження співробітництва між Державною організацією “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” та Корейським патентним відомством, також з Корейським агентством міжнародного співробітництва та Корейським інноваційним центром, задля залучення досвіду Кореї по відновленню та інноваційному розвитку країни.

На цих зустрічах обговорювалось питання  щодо двостороннього співробітництва між Україною та Республікою Корея. Також додається, що Корейська сторона надасть можливість використовувати досвід Кореї для повоєнної відбудови зруйнованої інфраструктури, цивільних та промислових об’єктів.

  • Нагадаємо, що раніше Міністерство економіки повідомляло про те, що продаж арештованих активів в управлінні Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) відбуватиметься через онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі, бо це забезпечить прозорість і мінімізує ризик втручання в хід аукціону.
  • Цим рішенням Уряд вніс зміни до постанов КМУ від 9 серпня 2017 р. №558 «Про відбір на конкурсних засадах юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів» та від 27 вересня 2017 р. №719 «Про затвердження Порядку реалізації арештованих активів на електронних торгах». 
  • Над змінами для покращення й врегулювання процедур продажу відповідних активів на електронних торгах разом працювали АРМА та Мінекономіки.
  • Відповідна постанова від Кабміну забезпечить реалізацію активів в управлінні АРМА — арештованих у кримінальних провадженнях, у тому числі так званих “підсанкційних активів”, переданих Агентству та таких, що знаходяться в Україні, — на електронних аукціонах у системі Прозорро.Продажі. Таке майно реалізовуватиметься на торгах на підвищення та зниження ціни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео