Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Подвійне громадянство

Подвійне громадянство
142691 ПЕРЕГЛЯДІВ

До недавнього часу іноземці, які мають бажання отримати громадянство України, повинні були відмовитися від свого вже існуючого громадянства, згідно із Законом № 2663-IV від 16.06.2005}.

Але Президент України  Володимир Зеленський, заявив, що Україна готова надати громадянство етнічним українцям, не відмовляючись від вже існуючого громадянства. Це відповідь на указ Володимира Путіна про спрощене отримання громадянства РФ усім жителям Донецької та Луганської областей. Як повідомляє прес служба офісу президента, громадянство нашої країни зможуть отримати етнічні українці із країн з дружнім ставленням до нас, ті, що прагнуть приєднатись до розвитку історичної батьківщини.

Міжнародник Андрій Бузаров підтримує ініціативу Президента, та говорить, що це значний крок для  збереження державності  України. Якщо закон приймуть, то за думкою Бузарова українці Росії, США, та Канади зможуть поновити історичні зв’язки з батьківщиною, а також підвищити інтелектуальний обмін між країнами, принести нові економічні вливання та посприяють розвитку «народної дипломатії».

А ось економіст Олег Пендзин не очікує, що «нові» українці-бізнесмени, отримавши наше громадянство, стануть масово інвестувати в економіку країни.

Отже, українці по різному відносяться до цієї ідеї. Чи введуть подвійне громадянство в Україні поки що залишається невідомим.

Теги: подвійне громадянство

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео