Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Частина нардепів цього місяця залишилась без заробітної плати: чому держава вирішила їм не платити?

Частина нардепів цього місяця залишилась без заробітної плати: чому держава вирішила їм не платити?
138364 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли про те, що вагома частина депутатів залишиться без заробітної плати. Проте чому держава цього року вирішила ввести такі суворі правила для нардепів, і чи можна якось обійти цю систему?

У минулому місяці державні органи влади попереджали всіх нардепів про те, що прихід на роботу є обов’язковим. Вони не мають права пропускати більше ніж 25% засідань просто через те, що їм так захотілось вчинити. Тож всіх, хто не дослухатиметься до цих правил, будуть залишати без доплати та без зарплати взагалі. Сьогодні на сайті ВРУ опублікували повний список тих, хто у грудні не з’явився на понад 30% обов’язкових засідань. Тому, аби не бути голослівними, в цьому місяці держава дійсно не виплатила депутатам заробітну плату за попередній місяць.

“Майже 80 народним депутатам в цьому місяці не дадуть грошей! Загальна сума коштів, які не виплатять нардепам становить 3,3 мільйона гривень. Перелік прогульників грудня можна побачити на офіційному сайті”. Такими словами прокоментували ситуацію, яка наразі склалася в Верховній Раді України. Ця думка базується на тому, що навряд чи ми скажемо дякую пожежнику, який не приходитиме на роботу через те, що йому просто не хочеться цього робити. Та чому народним депутатам, яким українці довірили власну долю, можна прогулювати, а іншим ні?

У Верховній Раді наразі налічується 422 народні депутати. Українці обрали їх для того, аби вони виконували свої передвиборчі обіцянки. Тож якщо на вмовляння вони не погоджуються, тоді держава вдасться до більш радикальних заходів. Адже ще нещодавно хотіли провести перевибори нардепів, але на той момент ситуацію владнали. Та якщо нардепи й надалі так поводитимуться, то не залишиться жодного вибору. Доведеться прийти до жорсткіших заходів та наполягати на тому, щоб перевибори були. А поки чекаємо, які рішення прийме Рада 9 скликання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео