Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Які зміни Президент України вніс до функціонування державних органів суду?

Які зміни Президент України вніс до функціонування державних органів суду?
29625 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Офісі президента повідомляють, що тепер в Україні розпочне діяти Консультативна рада з питань забезпечення гарантій прав і основних свобод осіб, які брали участь у захисті України. Це зазначено у відповідному законопроєкті № 93/2021. Володимир Зеленський сьогодні підписав цей документ. Тож відтепер юридичний супровід та представлення інтересів учасників бойових дій відбуватимуться трохи інакше. В Офісі президента також зазначили: “Рішення про створення цього дорадчого органу було прийнято з урахуванням соціальної напруги та запиту суспільства на доступ до справедливості та об'єктивного розгляду кримінальних проваджень та судових рішень у справах захисників України”.

Що входитиме до обов’язків цього органу? Перший і найважливіший їхній обов’язок є відстоюванням прав тих, хто захищав нашу країну. Адже за словами Президента: “З початку російської збройної агресії захищати Україну пішли тисячі добровольців. Деякі з них стали жертвами недосконалого українського законодавства – сотні добровольців опинилися за ґратами та були засуджені за військові злочини за законами мирного часу".

В Україні давно вже йдуть розмови про необхідність створення такого органу. Не лише через те, що зараз виникла така проблема, як засудження людей з АТО. А причиною цього стало те, що їхні справи заслуховують ті, хто живуть за умовами мирного часу. А й через те, що в Україні немає компетентних суддів, які могли б виконувати таку роль. Адже військові повинні каратись за законами військових. Їхні кодекси були погоджені із чинним законодавством. Проте закони то є, а от прав на їхнє застосування, ніхто не надав. Через це і виникла необхідність для створення такої комісії. Проте із часом в Україні планують поставити це питання набагато ширше. Аби воно стосувалось не лише ветеранів АТО, а й всіх воєнних.



Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео