Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому сприяння Канади Україні приєднатись до угоди про Транстихоокеанське партнерство важливе?

Чому сприяння Канади Україні приєднатись до угоди про Транстихоокеанське партнерство важливе?
386325 ПЕРЕГЛЯДІВ

Представники України та Канади обговорили продовження терміну дії режиму скасування всіх обмежень для експорту української продукції до Канади під час онлайн-зустрічі Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко із Міністром міжнародної торгівлі, сприяння експорту, малого бізнесу та економічного розвитку Канади Мері Нг.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

На зустрічі двох країн також говорилось про  підписання оновленої Угоди про вільну торгівлю та підтримку нашої країни у приєднанні до Угоди про Транстихоокеанське партнерство (CPTPP).

«Ми щиро дякуємо Канаді за безпрецедентну підтримку України в умовах триваючої військової агресії рф. Рік тому Канада запровадила тимчасову лібералізацію торгівлі товарами, скасувавши всі тарифи і квотні вимоги. Наразі війна ще не закінчена, а українська економіка потребує підтримки. Тому ми просимо Канаду розглянути можливість продовження режиму скасування всіх мит і квот на український експорт до кінця війни та, можливо, і на період післявоєнного відновлення», — заявила Юлія Свириденко.

Вона додала, що Україна розраховує на подальшу лібералізацію доступу до канадського ринку в цілому та на рівні провінцій.

Пізніше Юлія Свириденко подякувала Канаді за підтримку намірів України приєднатись до Всеохоплюючої та прогресивної Угоди про Транстихоокеанське партнерство (CPTPP).

Канаду представляла Мері Нг, яка запевнила про всеосяжну підтримку України з боку Канади та пообіцяла, що найближчим часом усі формальності щодо підписання модернізованої Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою будуть завершені. Окрім цього, за її словами Канада сприятиме Україні в її прагненні приєднатись до угоди CPTPP, адже наступного року саме Канада буде головувати у цій організації.

Цьому передувала зустріч Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля та Премʼєр-Міністра Канади Джастіна Трюдо 11 квітня 2023 року, де й оголосилось завершення переговорів з укладання оновленої Угоди про вільну торгівлю між двома країнами. Теперішній документ замінить існуючу Угоду, яка діяла з 2017 року.

Чим нова угода важлива?

Згідно з умовами нової угоди сторонам дозволятиметься все, що не забороняється. У документі окремі прописали гарантії для інвесторів й систему захисту інвестицій, яка базується на найсучасніших правових інструментах.

Також один із розділів містить у собі Угоду про цифрову торгівлю, яка окреслює усі основоположні свободи у цій сфері.

Ба більше, нова Угода регулює фінансові послуги, тимчасовий в'їзд для ділових осіб, телекомунікації, торгівлю та гендер, торгівлю і малі та середні підприємства, а також питання торгівлі та корінних народів. Також зазначається, що вона включатиме оновлені глави про правила та процедури походження, конкурентну політику, монополії та державні підприємства, державні закупівлі, навколишнє середовище, працю, прозорість, протидію корупції та відповідальну бізнес-поведінку.

Нагадаємо, що раніше Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко зустрічалась з делегаціями інших країн задля створення «коаліції з розмінування». Серед цього списку були Сполучені Штати Америки, Республіка Хорватія, а також Королівство Нідерландів.

Під час зустрічі Юлії Свириденко з Послом Королівства Нідерландів в Україні Єннесом де Молом вони обговорили подальше партнерство двох країн у сфері розмінування. Окрім цього, Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки розраховує, що  Нідерланди долучаться до майбутньої «коаліції з розмінування».

Теги: Міністерство економіки України,Перший віцепрем’єр-міністр України,Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко,Канада,Міжнародна підтримка,політика

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео