Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Європейський союз припинив співпрацю з Україною щодо осучаснення прикордонних пунктів

​Європейський союз припинив співпрацю з Україною щодо осучаснення прикордонних пунктів
166089 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інформаційне агентство “Reuters” оприлюднило невтішну новину для України: європейські партнери вирішили припинити реалізацію спільного проекту з модернізації шести пунктів пропуску на східному кордоні ЄС, тобто на західній державній межі України.

Варто зазначити, що цей проект стартував у 2014 році. Завдяки ньому люди могли б скоротити час процесу перетину кордону. І це, в свою чергу, сприяло б зміцненню економічних відносин між Україною та сусідніми країнами євроспільноти. Цікаво, що реконструкція жодного пункту пропуску на кордоні з ЄС так і не завершилась. При цьому ЄС з власних коштів на осучаснення прикордонної інфраструктури виділив майже 30 млн євро.

Європейські чиновники стверджують: у Брюсселі зробили висновок, що роботи з реконструкції не можуть бути реалізовані вчасно. Тому невикористані кошти повернуться назад.

Одразу після оприлюднення цієї інформації у Державній фіскальній службі України заявили, що вони не отримали офіційного підтвердження щодо закриття спільного проекту. За словами речниці ДФС Наталії Непряхіної, кошти в межах співфінансування не виділялись з 2009 року. Та в установі розглядають можливість фінансування проектів за рахунок ґрантових проектів, а також бюджету ДФС.

Однак, в Уряді підтвердили інформацію про закриття транскордонного проекту з оновлення пунктів пропуску на кордоні з Україною. Так, за інформацією УНІАН, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що це рішення європейських партнерів є негативним сигналом для України. Також він наголосив на тому, що повноваження втілювати інфраструктурні проекти будуть передані від Державної фіскальної служби до органів місцевої влади.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео