Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Діти з Харкова зробили пластиліновий мультик на нову пісню Христини Соловій

Діти з Харкова зробили пластиліновий мультик на нову пісню Христини Соловій
336965 ПЕРЕГЛЯДІВ

У День захисту дітей співачка Христина Соловій на своєму каналі YouTube опублікувала анімаційний мультик на нову пісню «Краще мовчи» з нового альбому Rosa Ventorum I. Над створенням відео працювали вихованці Харківської студії мультиплікації «SOVAanima».

Пісня «Краще мовчи» - це балада про магію мовчання, як способу слухати один одного. Саме ідея композиції лягла в основу сюжету мультику. Режисером анімації став художній керівник студії Вадим Болдурат. Квартет маленьких митців у складі Маргарити і Вероніки Пашиної, Акіма Джеджері та Поліни Проніної впродовж двох тижнів створювали персонажів та декорації з пластиліну. Мультиплікація виконана у техніці “stop motion”.

Лінк на відео:



Христина Соловій: “Моя творча кар’єра тісно пов’язана з популярністю у маленьких слухачів і слухачок. Тисячі каверів від маленьких співаків і співачок в інтернеті, сотні маленьких меломанів і меломанок чекають автограф після концерту, десятки художників і художниць роблять натхненний фан-арт. У цих дітях я впізнаю себе маленьку, коли мене надихали ВВ, Руслана, Ірина Білик, Аничка та Океан Ельзи. Мій шлях до реалізації мрії стати співачкою теж родом з дитинства. Я почала співати на конкурсах з чотирьох років. Ця мрія давала мені надію на мій успіх і національне визнання. Кілька місяців тому я побачила роботу «SOVAanima» і загорілась ідеєю співпраці. У день захисту дітей я даю цьому квартету маленьких митців з їхнім наставником можливість, щоб їх побачила широка аудиторія. Хочу підтримати їхню маленьку мрію стати великими художниками. Хочу, щоб це був приклад для дітей йти за своєю мрією. Вірю, що одного разу вони стануть провідними митцями в Україні, а їхня творчість буде нашою національною спадщиною. Наші діти - наше майбутнє.”

Марго: “Я в захваті від того, що мала змогу разом з Вадимом працювати над кліпом і дівчинку, яку я зліпила побачить майже вся країна, а як пощастить, то навіть за її межами побачать.”

Ніка: “Одного дня ми не помітили, як вже було за 8-му годину вечора, а прийшли ще зранку, на наступний день потрібно було їхати на дачу з батьками, допомагати на городі, але ми не поїхали, бо дуже хотілось знову поринути в творчий процес. Хотіли ще не тільки на вихідних прийти, а замість школи, але Вадим не дозволив пропускати школу.”

Акім: “Мої птахи, на мою думку, найкращі в цій анімації. Жартую. Кожна деталь, герой важливі і круто у кожного вийшли. Я хоч і два ворона зліпив (їх на монтажі розмножили), але я так довго над ними вовтузився, що воно того варте, коли бачиш готовий результат.”

Поліна: “Хочу ще прийняти участь у такому проекті. Мені дуже сподобалось. Сподіваюсь така нагода буде!”

Художній керівник студії Вадим Болдурат: «Ми мрійники і втілюємо в життя задумане. Подобається, коли діти самореалізуються через призму анімації, адже вони хочуть бути почутими. Таким чином ми можемо зробити світ краще, адже в дітей завжди багато ідей, купа креативу. Я радий мати можливість допомогти їм з цим. Глибина пісні спочатку ускладнила роботу. Після кожного прослуховування ми відкривали щось нове. За допомогою метафор ми хотіли створити анімацію, яка доповнювала б зміст пісні і вони стали наче одним цілим. На творчий процес нас мотивувала загадковість пісні. А що є загадковість? Світ кожного кохання і є однією з найбільших загадок.»

Як повідомлялось, 28 травня у Христини Соловій вийшов новий альбом “Rosa Ventorum I”, який доступний на усіх музичних платформах. Наступні три частини квадрології співачка обіцяє анонсувати у своєму Instagram: @soloviyka.

“SOVAanima” - студія мультиплікації у Харкові, яка навчає дітей повному циклу виробництва анімації. Більше інформації можна знайти на їхній сторінці у Facebook та Instagram.

Христина Соловій - поп-діва україномовної музичної сцени, яка відома своїм казковим стилем лірики та фентезі-кліпами. Кар’єру співачки почала на сцені львівського арт-клубу “Дзиґа”. Після участі у “Голосі країни” співпрацює зі Святославом Вакарчуком. Всеукраїнську популярність здобула завдяки авторському хіту “Тримай”, “оді всіх закоханих”, кліп на який здобув премію “YUNA 2016”. У 2015 році здійснила дитячу мрію та видала альбом народних лемківських пісень “Жива Вода”, за який отримала народну премію “Стартап року” від Радіо Аристократи. У 2018 презентувала дебютний авторський альбом “Любий друг”, за який її номінували на “Співачку року” від премії “YUNA 2019”. Соловій потрапила у рейтинг ТОП-100 найвпливовіших людей України (2017) та ТОП-100 найвпливовіших жінок України (2018) від журналу “Фокус” та “Top 30 Under 30” від Kyiv Post. Зараз артистка працює над другим авторським альбомом “Rosa Ventorum”. Христина є обличчям гуманістичного руху “Uanimals”, який бореться за права тварин.

Автор: Роман Муха

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео