Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Франції стежитимуть за вагою моделей

214384 ПЕРЕГЛЯДІВ

Французький парламент прийняв закон, згідно з яким надто худих топ-моделей відтепер штрафуватимуть і не допускатимуть до роботи. Така міра, як повідомляють, є вимушеною, викликана вона нездоровою тенденцією до анорексії у моделей.

У Франції прийняли закон, який захищає права моделей і вирішує проблему, до якої призвело свавілля французького модельного бізнесу. За новим законом надто стрункі моделі повинні пред’являти довідки від лікаря, які підтверджують, що їх вага відповідає нормі. Якщо ж вага представниць цієї професії буде нижчою від норми, вони самі, а також модельні агентства будуть оштрафовані на чималі суми. Так, як стверджує новий закон, надміру худих моделей та їх роботодавців штрафуватимуть максимум на 75 тисяч євро. За законом, покарання також може виражатися у позбавленні волі “порушниць” на півроку.

Одним з факторів, який призвів до створення такого закону, є відеозізнання французької дівчини: за її словами, її відмовилися взяти до модельного агентства через “надмірну вагу”. Після того як відеоролік за участю дівчини став популярним в інтернеті, у неї з’явилася велика кількість пропозицій роботи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео