Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Україна залишиться без чемпіонату світу з футболу

​Україна залишиться без чемпіонату світу з футболу
58907 ПЕРЕГЛЯДІВ

Суспільний канал “UA:Перший” відмовився від проведення трансляції чемпіонату світу з футболу 2018 року, який відбудеться у Російській Федерації. Про це “Урядовому кур’єру” повідомив очільник суспільного мовлення Зураб Аласанія.

За його словами, пакет на трансляцію фіналу футбольного Мундіалю були куплені через угоду ФІФА та Європейського телерадіосоюзу, до якої входить НСТУ, ще у часи до військової агресії РФ на території України – у 2013 році. Керівник суспільного мовника зазначив, що наразі комерційний телевізійний ринок після оприлюдненої Першим каналом позиції теж відмовляються від показу турніру.

Раніше Зураб Аласанія заявляв про те, що найстаріший телеканал країни може відмовитись від трансляції турніру, який проводитиметься влітку 2018 року на території країни-агресора.

Варто зазначити, що канал “UA:Перший” не показував як жереб групового етапу, так і церемонію жеребкування фінальної частини ЧС-2018, який проходив у Кремлівському палаці з’їздів у Москві.

Тому наразі невідомо, чи буде тррансляція чемпіонату світу з футболу на одному з українських каналів.

Потрібно також звернути увагу, що на початку лютого Федерація футболу України повідомила, що не акредитовуватиме усіх українських медійників на світову першість в Московії. Утім, деякі журналісти все-таки отримали безпосередній пропуск на Мундіаль від ФІФА.

Напередодні парламентарі також дискутували навколо питання щодо того, чи варто суспільному мовнику транслювати чемпіонату світу. Так, троє народних обранців парламенту запропонували законопроект, згідно забороняється трансляція усіх заходів, які проводяться на територіїокупанта з метою безпеки інформпростору України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео