Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Блаттера відсторонили від посади

80256 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президента ФІФА тимчасово відсторонили від роботи на 90 днів. Рішення було прийняте на зустрічі членів комітету ФІФА по етиці. Причиною цього стало відкриття кримінального розслідування діяльності голови футбольної організації.

Мішель Платіні також може припинити очолювати посаду президента УЕФА. Він підозрюється за отриманий платіж від Зеппа Блаттера на суму 1,8 мільйона євро.

Скандал розпочався 27 травня 2015 року в Цюриху, де проводилось чергове засідання організації. В ході операції правоохоронних органів було арештовано групу чиновників ФІФА, в основному членів виконуючого комітету. Вони підозрюються в отриманні великих хабарів, відмиванні грошей та інших сумнівних діяннях. Сам Блаттер, через декілька днів несподівано покинув пост президента ФІФА. Відразу було проведене слідство, мотивом якого виступила халатність і корумпованість президента.

Раніше, правоохоронні органи звернули увагу на процеси, які відбувалися у 2010 році. Саме тоді, було вирішено, хто проводитиме мундіаль у 2018 і 2022 роках. Члени ФІФА, які брали участь у голосуванні, підозрюються у незаконній діяльності.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео