Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мессі незадоволений суддею. Перша африканська команда, що потрапила у півфінал чемпіонату світу

Мессі незадоволений суддею. Перша африканська команда, що потрапила у півфінал чемпіонату світу
368161 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора закінчились матчі 1/4 фіналу чемпіонату світу 2022 і цей день назавжди залишиться в історії футболу. 

 

Не вперше на цьому мундіалі гравці команд сперечались з арбітрами матчу, вчорашні матчі теж запам’ятались такими випадками. Зокрема, в матчі Аргентини проти збірної Нідерландів, в якому головний суддя поєдинку Антоніо Матео Лаос встиг “роздати” 17 жовтих карток, в тому числі й лідер збірної Аргентини Ліонель Мессі, який на 10 хвилині матчу отримав жовту. 

 

Командир Аргентини розлючений суддівством Матео вважає, що через його помилки матч закінчився “не так”. 

“Не хочу говорити про рефері. Не можна бути відвертими – інакше тебе оштрафують. Нам було страшно впродовж гри, тому що ми розуміли, що відбувається. ФІФА мусить проаналізувати матч. Не можна ставити на гру суддю, який наразі не здатен впоратися з цим завданням”, - заявив Мессі. 

 

Його партнер по команді воротар Даміан Еміліано Мартінес погоджується з думкою Мессі, та додав: Не знаю, скільки платять суддям. Він додав десять хвилин: вони хотіли нічиї. Правду кажучи, це найгірший рефері турніру”. 

Один з обговорюваних моментів матчу є гра рукою від лідера збірної Аргентини, за який футболіст не отримав попередження, а отже й вилучення, оскільки він вже мав жовту картку.

 

Гра рукою від Мессі Джерело: ClutchPoints

Щодо роботи головного арбітру матчу Факундо Тельйо своє незадоволення висловили гравці збірної Португалії. Їх розлютило рішення судді не призначати пенальті. 

 

“Неприпустимо, щоб матч обслуговував арбітр з Аргентини. Неприпустимо, щоб гру судив аргентинський арбітр, після того, що вчора сказав Мессі. У другому таймі гра часто зупинялась, а він додав лише вісім хвилин. Вісім доданих хвилин - і нічого не було зіграно. У другому таймі ми просто хотіли грати. Ми засмучені, у нас було все, щоб перемогти, але, на жаль, ми не змогли цього зробити”, - сказав захисник збірної Португалії Пепе. 

До цієї естафети додався Бруно Фернандеш, який незадоволений роботою Факундо Тельйо, оскільки останній не компенсував достатньо часу. 

 

"Я не знаю, чи віддадуть кубок Аргентині. Мені все одно, я буду говорити те, що думаю, і хай відчепляться. Дуже дивно, що на нашій грі присутній арбітр з країни, яка ще на чемпіонаті світу, що немає португальського арбітра. Якщо наші арбітри обслуговують Лігу чемпіонів, то вони мають рівень і для того, щоб бути тут. Сьогоднішні арбітри не звикли до Ліги чемпіонів. Вони явно "нахилили поле проти нас", тому що в першому таймі не поставили чіткий пенальті", - наголосив Бруно Фернандеш. 

 

А момент з Бруно Фернандешом, який впав у штрафному майданчику суперника, але суддя пенальті не призначив, розлютив гравців Португалії. 

 

Цей же матч Португалії проти збірної Марокко став сенсаційним в цьому чемпіонаті світу.

Кріштіану Роналду Джерело: Getty Images

Цей же матч Португалії проти збірної Марокко став сенсаційним в цьому чемпіонаті світу. 

 

Нападник збірної Португалії Кріштіану Роналду повторив рекорд за кількістю матчів за збірну, а саме 196 матчів. Лідером в цьому списку все ще залишається Бадер Аль-Мутава, гравець збірної Кувейту. 

 

 

Також, це був перший випадок для португальця, коли вдруге підряд гравець залишається на лаві запасних зі старту матчу.

Гравці збірної Марокко Джерело: news.pn

Проте найголовніша новина цього матчу, це перемога збірної Марокко. Вони зуміли стати першою африканською командою, що потрапила до півфіналу чемпіонату світу. Їм це вдалось завдяки перемозі у чвертьфіналі проти збірної Португалії. Нагадаємо, що раніше представники африканського континенту ні разу не проходили далі 1/4 фіналу. 

 

У 1990 році чвертьфіналу дістався Камерун, у 2002-му - Сенегал, а у 2010-му - Гана. 

 

Ми знову грали проти великої команди - Португалії, що має багато талантів. Ми виклалися повністю, попри велику кількість травмованих, залишилися без капітана. Але хлопці, яких ми виставили на гру, - бійці. Ми створили групу гравців, що налаштовані битися”, - коментує перемогу своєї команди тренер збірної Марокко Валіда Реґрагі.

 

 

У наступному поєдинку збірній Марокко доведеться боротись за місце в фіналі з не менш легким суперником, а саме збірною Франції. Матч відбудеться 14 грудня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Теги: ЧС 2022, ЧС, чвертьфінал ЧС,Аргентина,Португалія, Футбол,Суддя,Марокко

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео