Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Євро-2016»: що згадуватимуть вболівальники після чвертьфіналів?

«Євро-2016»: що згадуватимуть вболівальники після чвертьфіналів?
81067 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже цього тижня, 10 липня, завершиться масштабна футбольна подія – Чемпіонат Європи з футболу-2016. А поки що фанати згадують найвизначніші моменти цьогорічного «Євро», які вже увійдуть до футбольної історії.

Неймовірно, але ті спортивні колективи, котрі відкривали рахунок на Чемпіонаті до п'ятої хвилини, незмінно програвали своїм суперникам. Так сталося з Ірландією, Польщею та Англією, причому усі голи були забиті гравцями у плей-офф. Польща ж і зовсім повторила своєрідний рекорд європейських футбольних чемпіонатів, у матчах за участі якої були реалізовані дві серії післяматчевих 11-метрових ударів.

Автором унікального досягнення стала Португалія – шість матчів, у котрих вона приймала участь, були завершені унічию. Поставила країна також й антирекорд, ставши четвертою збірною, котра не виграла чотири рази на одному турнірі. У 1996 році цей титул належав Чехії, у 2004-му - Голландії, а у 2012-му – Італії.

Обігравши Бельгію, Уельс перетворився на одну з найрезультативніших команд «Євро-2016» - 10 голів проти 9-ти. Проте, пальма першості у цьому контексті все ж таки належить французам – 11 м'ячів.

Командою, котра отримала найбільшу кількість попереджень від арбітрів, очікувано стала Італія – цілих 18! 12 жовтих карток – в Угорщини, 8 – в Уельсу. Найменше попереджень отримала російська збірна – тільки два.

Рекорд з кількості ударів під час серії пенальті – 18 ударів – встановили цього року Німеччина та Італія. А перша з вищезазначених команд вже у дев'ятий раз стала частиною четвірки найкращих команд Чемпіонату Європи з футболу. Шість разів це вдавалося збірній Росії, по п'ять – Португалії та Франції.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео