Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна – Сербія: історія на нашу користь

Україна – Сербія: історія на нашу користь
54381 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Вже сьогодні національна збірна України з футболу проведе товариський матч зі збірною Сербії – останню гру цього року, яка відбудеться на стадіоні «Металіст» у Харкові. При майже однакових показниках у відборі до Чемпіонату Світу, букмекери фаворитом визначають саме нашу команду, а дві зустрічі, які відбулися з Сербією у 2008 та 2009 роках, принесли нашій збірній перемоги.

     Обидві команди мають однакові результати у своїх групах на відборі до ЧС-2018: посідаючи другі місця, мають по 8 очок у активах та +4 у різниці м'ячів, але останні матчі були зіграні по різному: після нічиєї з Туреччиною, збірна України впевнено взяла очки у поєдинках з Косово та Фінляндією. Сербія ж, розібравшись з Молдавією 3:0, здобула важку перемогу над Австрією 3:2 та втратила очки з Уєльсом, розійшовшись миром 1:1.

     Для національної збірної України товариський матч може стати доброю нагодою спробувати нові розстановки та тактики, а для головного тренера це ще й можливість подивитися на молодих гравців. Сербія – сильна команда, але сприймати цю гру як підготовчий момент до поєдинку з Хорватією в рамках відбору до Чемпіонату Світу не варто – про це зазначив і сам Андрій Шевченко під час прес-конференції. За його словами Хорватія та Сербія занадто різні команди, аби співставляти їх одна до одної.

     Остаточний склад збірної України на гру доки не вирішено, але більш ймовірні кардинальні зміни та оригінальні рішення у центрі поля, а ось щодо гравців атаки – можна передбачити появу у стартовому складі Артема Кравця, який у трьох останніх матчах забив два голи, в тому числі й єдиний переможний м'яч у ворота Фінляндії.

     Нагадаємо, що гра Україна – Сербія відбудеться вже сьогодні. На стадіон «Металіст» у Харкові станом на початок дня було розпродано приблизно 20 тисяч квитків при загальній місткості арени у 40 тисяч місць. Слід зазначити, що в житті міста це дійсно особлива подія – після майже трирічної перерви, коли було вирішено не проводити тут матчі через близькість до окупованих Росією територій, великий футбол знов повертається до Харкова. Стартовий свисток пролунає о 21:00.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео