Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Бої за виживання та справа честі: Єврокубки

Бої за виживання та справа честі: Єврокубки
108637 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Сьогодні для українських команд розпочнеться п'ятий тур Ліги Європи та Ліги Чемпіонів – відкриє його поєдинок київського «Динамо» з «Наполі». Одразу для двох команд з України цей тур має особливе значення: саме він надасть відповіді на головні питання: чи буде ще йти боротьба «Динамо» та «Зорі» за вихід з груп, чи цього сезону команди зустрічатимуть весну на внутрішній арені.

     Трохи простіше виглядає ситуація у столичного клубу: динамівці мають шанс залишитися у єврокубках або через потрапляння до Ліги Європи з третього місця, або ж і взагалі пробитися до 1/8 Ліги Чемпіонів, якщо переграють своїх суперників у 5-му та 6-му турах, а у других матчах переможцем вийде «Бенфіка». Важко судити, як змінилося положення справ у біло-синіх – зазвичай «Динамо» розбиває вщент усі передчасні прогнози саме за ходом гри як у поганий, так і у добрий бік. Ребров мав час дещо перебудувати команду, але чи вистачить цього для перемоги над «Наполі» 2:3 чи 3:4, бо саме такий рахунок потрібен нам для виходу до 1/8 ЛЧ, - невідомо... Але, мабуть, усе можливе динамівці таки зроблять, адже працювати під пильним наглядом вболівальників не хочеться ані гравцям, ані керманичу, а нагляд цей буде обов'язково, якщо «Динамо» так легко здасть єврокубковий фронт, маючи усі шанс продовжити боротьбу.

     Ще одна українська команда, яка буде битися за виживання та вихід до весняної частини турніру, це луганська «Зоря», однак положення її не таке як у столичного клубу – трете місце «Зорі» аж ніяк не підходить. Чисто теоретично пробитися до 1/16 Ліги Європи у луганчан шанси є, однак об'єктивний розсуд підказує, що доля команди Вернидуба – гідно завершити цей єврокубковий сезон та повністю зосередитися на національній першості, аби вже наступного сезону – маючи досвід та розуміння – показати більш якісну гру. Перша зустріч з «Фенербахче» завершилася нічиєю – тоді на 93 хвилині, під саму завісу матчу, К'яєр зумів реалізувати останній момент своєї команди; тепер «Зорі» грати на виїзді, тож подивимося, чим це скінчиться – при тому, що домашні ігри для турецьких клубів – одна з найсильніших сторін.

     Єдині, хто наразі можуть не перейматися за свою долю – це донецький «Шахтар», який перемогою у четвертому турі забезпечив себе виходом до 1/16 Ліги Європи, маючи, до того ж, найкращий результат за різницею м'ячів +10. Тепер для команди Фонсеки дві гри можуть використовуватися як перевірка нових схем та тактик на європейській арені, що, мабуть, керманич і використає, до того ж давши змогу пограти гравцям запасу. Що ж стосується суперників, то «Кон'яспор», з яким донеччани зустрінуться у четвер, ще не виграли жодного матчу у цьому сезоні ЛЄ, хоча й мають усі шанси на прохід далі – за умовою того, що не виграє «Брага».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео