Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Впевненість: «Лейпциг» замовив чемпіонські футболки на початку сезону

Впевненість: «Лейпциг» замовив чемпіонські футболки на початку сезону
81534 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Керівництво «РБ Лейпциг», виступаючого у німецькій Бундеслізі, вже на початку сезону замовило чемпіонські футболки: ««Лейпциг» - чемпіон Німеччини 2016/2017», чим потішило як вболівальників команди, так і любителів футболу. Втім це не стало приводом для насміхань – після десяти турів команда поділяла першу сходинку турнірної таблиці з «Баварією», поступаючись лише за різницею м'ячів, а на цих вихідних і взагалі стала беззаперечним лідером, відірвавшись на 3 очки та не зазнав ще жодної поразки за сезон.

     Особливий інтерес до «Лейпцига» полягає в тому, що історія команди нараховує лише сім років, за які клуб дійшов з Оберліги північного сходу до Першої Бундесліги. Заснована у 2009 році компанією «Ред Бул» команда не всім любителям футболу прийшлась по душі, адже «корпоративні» клуби у Німеччині не дуже полюбляють. Однак якщо при першій спробі «Ред Була» придбати команду «Саксен» люди почали бастувати і акції протесту перетворилися на насилля, то прихід компанії по другу спробу – викупити ліцензії «Маркранштадта» - три четверті мешканців у Лейпцигу зустріли радо: футбол у місті на той час дістав мертвої точки.

     «Маркранштадт» своє існування не припинив, ставши дублем «Лейпцигу»; також були збережені всі інші склади – молодіжні та дитячі – та навіть тренер Тіно Фогель залишився на своїй посаді. Але з того року футбольна історія міста відкрила нову сторінку.

     У дебютному сезоні 2009/10 «Лейпциг» з золотими медалями розпрощався з Оберлігою північного сходу та направився підкорювати четвертий дивізіон, втім, і там надовго не затримався – з третьої спроби «бики» узяли перше місце, а ще за сезон – вже з бронзою – перейшли до Другої Бундесліги. Сили команди скептики оцінювали слабо, не вірячи в те, що молода команда зуміє пробитися до національної першості, адже їй будуть протистояти команди значно більш досвідчені та з багатою історію, яка навчила їх грати у футбол. Однак ще менше знадобилося «Лейпцигу», аби розвіяти усі сумніви: сезон 2014/15 команда завершила на 5 сходинці, а наступного року – знов зі сріблом – почала строїти плани на головну лігу Німеччини.

     Свій оскал «Лейпциг» показав вже у другому турі, обігравши дортмундську «Борусію» 2:0. За 11 турів команда здобула 8 перемог та лише у 3 нічиїх втратила очки, не маючи жодної поразки. Під копита «биків» встигли потрапити «Гамбург» (0:4), «Вольсбург» (0:1) та «Вердер» (3:1).

Тож такий жарт як друк чемпіонських футболок від «Лейпцигу» виглядає не так вже й смішно. За словами головного тренера команди Ральфа Хазенхюттля команда має всі шанси виграти Бундеслігу, тому для тих, хто замовить футболки вже зараз, це зекономить час у майбутньому. Втім, об'єктивно, припускає керманич й раптовий спад, тому зазначає: якщо ж «Лейпциг» чемпіоном не стане, футболки будуть нагадуванням про яскравий дебютний сезон, коли команда стала справжньою головною біллю для своїх суперників.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео