Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Справжні чемпіони» - світ згадує загиблих футболістів «Шапекоенсе»

«Справжні чемпіони» - світ згадує загиблих футболістів «Шапекоенсе»
54386 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У понеділок, 29 листопада, світову громадськість сколихнула звістка про трагедію: у Бразилії розбився пасажирський літак, на борту якого знаходилася 81 людина. Згодом стало відомо, що цим рейсом вилетіла команда «Шапекоенсе» на гру, яка мала відбутися першого грудня. Через деякий час бразильські рятувальники підтвердили: помилки немає, і літак з футболістами дійсно розбився.

     «Шапекоенсе» був заснований у 1973 році, а вже у 1977-му завоював свій перший трофей, ставши чемпіонами штату. Боротьба за путівку до вищого дивізіону була довгою та важкою, і команда, зумівши пробитися туди, знов вилітала назад. Втім з початком нового століття почалася і нова сторінка у історії «Шапекоенсе»: вони втретє стали чемпіонами штату, виграли Кубок, а у 2014 році повернулися до Серії А.

     Південноамериканський кубок – аналог Ліги Європи, який розігрується з 2001 року. Переможець отримує не тільки трофей, але й право виступити наступного року ще на чотирьох турнірах. «Шапекоенсе» був одним з сімох клубів, які представляли Бразилію, та зумів пробитися до фіналу. Шлях був довгим та важкими, але вони були справжніми чемпіонами – билися за кожний клаптик поля, вириваючи кожний м'яч.

     Літак з командою розбився у передмісті Медельїна, не дотягнувши до аеропорту приблизно 50 кілометрів. Як зазначають у компанії, пілоти незадовго до трагедії повідомили про несправності на борту – начебто відмовили електронні системи. Усього на борту літака знаходилися 81 пасажир: 48 членів команди, включаючи 22 гравці, головного тренера та тренерський штаб, 21 журналіст та 9 членів екіпажу. Наразі, за повідомленнями представників, три футболісти, два працівники персоналу літака та один журналіст вижили. Воротар Даніло Паділья пішов з життя у лікарні.

     Рятувальники та правоохоронці вже почали розслідувати катастрофу. В цей же час у Бразилії оголошена триденна жалоба. Футбольна спільнота усього світу висловлює співчуття близьким загиблих.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео