Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українське дербі: рекорди та цікаві факти

Українське дербі: рекорди та цікаві факти
135920 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Вчора на НСК "Олімпійський" у напруженому поєдинку донецький "Шахтар" все ж таки зумів вирвати перемогу в київського "Динамо", яка стала вже 27-ю для гірників у зустрічах з біло-синіми. Тепер "Шахтар" - беззаперечний лідер національної першості, відстань до якого сягає вже тринадцять очок, тож деякі футбольні експерти вже говорять про те, що доля золотих медалей вирішена.

     Ми пропонуємо звернути увагу на поєдинок з іншого ракурсу — нових досягнень та рекордів, яких було досить багато.

     Почати пропонуємо з першої хвилини, а саме — з чотирнадцятої секунди, адже саме на цьому часі Жуніор Мораєс відкрив рахунок. Його гол став найшвидшим забитим м'ячем в історії особистих зустрічей "Динамо" та "Шахтаря". Досі цей титул належав Даріо Срні, який у 2013 році відкрив рахунок на другій хвилині поєдинку.

     Відзначився й Євген Хачеріді — втім, не в доброму розумінні: два автоголи у власні ворота стали першим дублем в українському ель-класико, а перший з них — на третій хвилині — став найшвидшим автоголом у дербі.

     Перемога "Шахтаря" 4:3 стала найрезультативнішим поєдинком гірників з біло-синіми: сім м'ячів в одному матчі команди за історію Прем'єр-ліги ще не забивали; найбільша кількість голів була у травні 2004, коли "Динамо" на виїзді розбило гірників 2:4. До того ж, і чотири м'ячі у ворота киян залітають від "Шахтаря" лише вдруге в історії. В перший раз це сталося у 2012 році в матчі за Кубок України: тоді донеччани розгромили столичну команду 4:1.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео