Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У клініці Ірпеня відвідали нашого захисника, який має чотири ампутації

У клініці Ірпеня відвідали нашого захисника, який має чотири ампутації
396054 ПЕРЕГЛЯДІВ

У клініці Ірпеня Громадська організація «Українська медична місія» на чолі з головою Дмитром Вернигором, медичною клінікою «СТОЛИЦЯ» з керівником Галина Бишенко  та з британським партнером із забезпечення протезами ранньої реабілітації (soft prosthesis Koalaa виробництва Великобританіі) Nate Macabuag  відвідали нашого захисника В’ячеслава, який має чотири ампутації.  

Місяць тому, ми встановили йому soft-протез на праву руку, а сьогодні, він, у компанії  матері та лікарів, демонстрував нам свої здобутки, розповідав, як завдяки протезу, йому вдається адаптуватися до нових умов життя, та що необхідно удосконалити за цей час. В’ячеслав за допомогою девайса навчився самостійно писати, їсти, тримати предмети тощо.  

Нейт Макабуаг, людина, яка винайшла і розробила легкий та простий у користуванні протез, власноруч встановив другий пристрій вже на ліву руку хлопця. 

На базі медичної клініки «СТОЛИЦЯ» в Ірпені на прохання Голови відділення національного олімпійського комітету України в Київській області Ігоря Малинського, британські розробники провели майстер-клас з опису та встановлення soft-протезів для лікарів-реабілітологів, фізичних терапевтів, тренерів та пацієнтів. На цій зустрічі Нейт презентував свою нову розробку для спортсменів, яка дозволяє повноцінно займатись спортом, навіть брати участь у велогонці. 

ГО «УММ» отримала цю надважливу допомогу від партнера британської благодійної організації The Eneida Foundation і розробника м'яких протезів - британської компанії Koalaa Ltd.  

На сьогодні, ми маємо 80 одиниць soft-протезів ранньої реабілітації для верхніх кінцівок нижче ліктьового суглобу для ампутантів,  30 одиниць вже встановлені постраждалим захисникам які знаходяться в різних реабілітаційних центрах України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео