Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міжнародний день спорту відзначили у Дніпрі.

Міжнародний день спорту відзначили у Дніпрі.
254305 ПЕРЕГЛЯДІВ

6 квітня 2019 року у світі відзначили Міжнародний день спорту. Це свято було започатковане у 2013 році Організацією Об’єднаних Націй разом з Міжнародним Олімпійським Комітетом. 
Відзначили це свято і в обласному центрі Дніпропетровщини. 
Захід пройшов на базі спортивної арени «Olimpia+». Організаторами свята виступили: управління молоді і спорту облдержадміністрації, Відділення НОК України в Дніпропетровській області, КЗ ДОЦФЗН «Спорт для всіх», та за сприяння управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.
Більше 200 глядачів, переважно учнів середніх класів загальноосвітніх шкіл міста Дніпро вивчали ази та знайомились з дев’ятьма олімпійськими видами спорту, серед яких були: академічне веслування, теніс настільний, спортивна гімнастика, легка атлетика, карате, дзюдо, сучасне п'ятиборство, фехтування та бадмінтон. 


Видатні спортсмени, олімпійці, тренери, керівники федерацій та їх юні вихованці демонстрували особливості своїх спортивних дисциплін. Головною ідеєю заходу була презентація олімпійських видів спорту з подальшим запрошенням дітей до активних занять у спеціалізованих школах та секціях. 
Свою майстерність та знання демонстрували знамениті дніпровські спортсмени: Олімпійський чемпіон з важкої атлетики Юрій Зайцев, срібна призерка Олімпіади-1996 з веслування академічного, директор ОШВСМ Діна Міфтахутдинова, чемпіон світу, фехтувальник Богдан Нікішин, олімпійська чемпіонка з веслування академічного Катерина Тарасенко, бронзова призерка Олімпіади-2012 з легкої атлетики Анна Рижикова-Ярощук, бронзовий призер ІІІ Юнацьких олімпійських ігор з дзюдо, представник СК «Дзюдо-80» Олег Вередиба, чемпіон Європи з сучасного п'ятиборства Владислав Ридванський, бадмінтоністи Данило Боснюк і Наталя Войцех під керівництвом багаторазового переможця чемпіонатів СРСР Миколи Пешехонова, віце-чемпіонка Кубку Європейських чемпіонів з тенісу настільного Зоя Новікова, чемпіонка світу х карате Олександра Єланська та багато інших. 
Тепло вітали і почесних гостей свята. А це заступник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Батура; начальник управління молоді і спорту облдержадміністрації Олександр Пшеничников; президент БК Дніпро Валерій Кондратьєв, директор Дніпропетровського вищого училища фізкультури Михайло Лельчицький; голова обласної федерації стрільби, головний лікар лікарні ім.Мечникова Сергій Риженко; віце-президент Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» Яна Іванілова, помічник Олександра Володимировича Петровського, відомий у минулому спортсмен Нарек Будагян, голова обласної федерації счасного п’ятиборства, директор КЗ ДОЦФЗН «Спорт для всіх» Сергій Тімарєв; виконавчий директор Відділення НОК України в Дніпропетровській області Олександр Дювбаков; керівник міської федерації дзюдо Григорій Король та інші гості.
Всі присутні отримали подарунки - спеціально виготовлені плакати з автографами видатних спортсменів області. Після майстер-класів, школярі з величезним інтересом спілкувалися з дніпровськими знаменитостями та почесними гостями під час автограф та фотосесії. 
Свято вдалося і головне, що задоволеним залишилися діти, доя котрих це і проводилося.

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео