Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Галина Мельник – срібний призер етапу Karate1 Premier League у Рабаті

Галина Мельник – срібний призер етапу Karate1 Premier League у Рабаті
84985 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 19-го по 21-е квітня в Рабаті (Марокко) пройшов третій етап Karate1 Premier League Міжнародної федерації карате (WKF). Представники України виграли три золоті та одну срібну медалі – це найбільший успіх українських каратистів за всю історію змагань. Маємо приємність повідомити, що до успіху «синьо-жовтих» долучилися і представники Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Зокрема, привів українську збірну до тріумфу в столиці Марокко головний тренер команди Антон Нікулін, який диплом про вищу освіту здобув у стінах нашого вишу. А його особиста учениця, випускниця ЛДУФК Галина Мельник стала срібним призером.

У турнірі, який проходив під патронатом короля Марокко Мохаммеда VI, взяли участь 661 спортсмен з 78 країн світу. Нагадаємо, що в етапах Karate1 Premier League змагаються виключно каратисти, які входять до ТОП-100 у своїх вагових категоріях рейтингу Всесвітньої федерації карате.

Сьомий номер світового рейтингу WKF вагової категорії у жінок до 68 кг Галина Мельник впевнено дісталася фіналу, завдавши почергово поразок Васелікі Панецідоу з Греції (1:1, українка першою набрала бал), єгиптянці Ясмін Ель-Хаварі (7:6), Мірославі Копуновій зі Словаччини (3:0), а в півфіналі здолала Йоханну Кнеєр з Німеччини – 4:0. І лише у фіналі Галина за рівного рахунку 1:1 поступилася лідеру світового рейтингу Єлені Кірічі (Швейцарія), яка першою виграла свій бал.

Виступала у Рабаті ще одна випускниця ЛДУФК, чемпіонка Євро-2017 Катерина Крива, яка змагалася у ваговій категорії до 50 кг. Нагадаємо, на попередньому етапі Karate1 Premier League в Дубаї (ОАЕ) вихованка старшого викладача кафедри фехтування, боксу і національних одноборств нашого Університету Ігоря Богдана здобула срібну медаль. На жаль, у столиці Марокко зійти на п’єдестал пошани Катерині не вдалося, хоча загалом вона виступила пристойно. Перше коло галичанка пропускала, а в другому з рахунком 6:1 впевнено перемогла Лі Ранран із Китаю. Та вже у третьому раунді змагань за нічийного рахунку (1:1) зазнала поразки від єгиптянки Радви Саєд, яка першою заробила бал. Після цього Катя розпочала боротьбу за «бронзу». У першій сутичці втішного турніру вона перемогла японку Рінку Тахаду (4:2), але в боротьбі за путівку у «малий» фінал мінімально (0:1) поступилася Джунні Цукі із Філіппін і в підсумковому протоколі посіла сьому позицію.

 

http://ldufk.edu.ua

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео