Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В УКРАЇНІ ВІДБУВСЯ ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ З ҐО

В УКРАЇНІ ВІДБУВСЯ ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ З ҐО
28102 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого тижня завершився 23 юнацький чемпіонат Європи з ґо, який відбувався в Україні.

Загалом у змаганнях взяли участь близько 250 спортсменів із 19 країн. Україну представляли понад 100 осіб з 6 областей (Івано-Франківської, Київської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Харківської) та з міста Києва.

Боротьба велась у трьох вікових групах:
– до 12 років – 99 учасників з 9 країн – рекорд для цієї категорії серед усіх юнацьких чемпіонатів;
– до 16 років – 72 учасника з 12 країн – гарний показник, один з найкращих;
– до 20 років – 37 учасників з 14 країн – рекорд за різноманіттям представників країн.

За призові місця змагались відчайдушно, були, як закономірні результати, так і несподівані перемоги, і для визначення остаточного розподілу місць довелось застосовувати додаткові критерії. До трійки призерів українці, на жаль, цього року не потрапили у жодній з груп, проте, в цілому виступили дуже вдало: більшість підвищили свій ранг, багато хто, здобув по 4 та 5 перемог; єдиним, хто переміг в усіх 6 партіях, став – Зюбін Арсеній.

У категорії до 12 років перемогу здобув спортсмен з Румунії Ротаріта Стефан, срібло та бронза у росіян Піщальнікова Артема та Гімадієва Артура відповідно. Киянин Овсієнко Всеволод посів 6 місце.

У групі до 16 років золото здобув представник Німеччини Піттнер Арвед, друге місце за французом Земором Солалем, а бронза знову за Росією у Мезінима Савви. У групі до 20 років переможцем став болгарин Джепов Сінан, срібло у Панкока Матіаса з німеччини, а бронза у румуна Грігоріу Іліана. Рівнянин Крушельницький Валерій посів 5 місце.

Прес-служба Спортивного комітету України

Теги: спорт, неолімпійський спорт, ґо, інтелектуальні ігри, чемпіонат європи

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео