Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

УКРАЇНА В ТОП-10 КОМАНД КУБКУ СВІТУ З КІКБОКСИНГУ WAKO!

УКРАЇНА В ТОП-10 КОМАНД КУБКУ СВІТУ З КІКБОКСИНГУ WAKO!
28071 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно Інсбрук (Австрія) приймав етап Кубку світу з кікбоксингу WAKO. Участь у змаганнях взяли понад 2 тисячі представників з 30 країн, серед яких українська збірна увійшла в ТОП-10 команд.

У дорослому турнірі кікбоксери збірної України вибороли шість відзнак. Виключно перші місця здобули Павло Замятін та Артур Руденко. Павло підтвердив свій статус чемпіона світу 2017 у лайт-контакті, вигравши цей розділ у вазі – до 74 кг. Киянин не залишив шансів у фіналі польському опонентові. Окрім того, до своїх здобутків Замятін додав золото в кік-лайт (74 кг), перемігши у вирішальному двобої іспанця. Натомість Артур здобув золото в кік-лайт (57 кг). Німець, як і словенець у кік-лайті, теж нічого не зміг подіяти з Руденко у фіналі категорії до 57 кг лайт-контакту. За інформацією Федерації кікбоксингу Цукраїни "WAKO", обидва кікбоксери увійшли до переліку лідерів за підсумками 2017 року. Окремо відзначимо маріупольську спортсменка Уляна Міщенко, яка була єдиною представницею слабкої статті у складі «синьо-жовтих». На рахунку спортсменки дві бронзові нагороди: у вазі до 70 кг в розділах лайт-контакт і К-1.

В юніорах українці теж гідно представили країну. Двічі на п’єдестал пошани піднімався Георгій Підгулько: у фіналі 63,5 кг у лайт-контакті він обіграв італійця, а в цій же ваговій категорії, однак у кік-лайті, київський молодий кікбоксер посів третю сходинку. В фулі в 71 кг відзначився Дмитро Бабій, який здобув золото. Никита Лисак доклав зусиль, аби стати чемпіоном у лайт-контакті в 74 кг. Для цього він у головному поєдинку зламав опір росіянина. Другу бронзу для України в юніорському турнірі виборов Дмитро Хандошко з Києва. Він відзначився в медалях у поїнт-файтингу (63 кг).

Приємна ситуація склалася на користь українців у змаганнях серед кадетів. У ваговій категорії до 57 кг у кік-лайті весь призовий подіум наш: киянин Віктор Іванченко оформив перемогу, а вихованці рівненського СК «Будокан» Хабіб Самедов та Владислав Орел стали срібним й бронзовим призерам відповідно. Окрім того, Іванченко посів третю сходинку в 57 кг поїнт-файтингу. Ще два золота на рахунку Павла Мазуренка з Києва. У вазі до 42 кг у фінальних сутичках він виграв в італійця у поїнт-файтингу та здолав словака у кік-лайті.

Загалом участь у триденній програмі австрійського етапу КС-2018 взяли приблизно 2,200 тисяч чоловік.

Прес-служба Спортивного комітету України

Теги: спорт, неолімпійський спорт, кікбоксинг

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео