Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВІДБУВСЯ ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ З З БОДІБІЛДИНГУ ТА ФІТНЕСУ

ВІДБУВСЯ ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ З З БОДІБІЛДИНГУ ТА ФІТНЕСУ
249829 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чемпіонат Європи з бодібілдингу та фітнесу 2018 року відбувся в Санта-Сусанні (Іспанія). У змаганнях взяли участь 1500 спортсменів з 44 країн. Україну представляли 40 атлетів.

В арсеналі українців загальнокомандне золото жіночого заліку та 18 нагород в індивідуальних категоріях.

Так, чемпіонкою Європи з бодіфітнесу стала Надія Столярова (до 158 см ). А другу сходинку міжнародного подіуму посіла Тетяна Давиденко. Ще дві золоті нагороди отримала Ольга Кулинич (понад 163 см) в програмах велнес та «абсолютка». Вікторія Погребняк (плнад 163 см) змінила звичну їй категорію бодіфітнес на «вумен фізік» і не помилилась: в новій для себе програмі Вікторія стала чемпіонкою Європи 2018.

Серед спортсменок фітнес бікіні гімн України грав на честь Христини Карангел (до 166 см) та Марини Оборської (до 172 см). Марина тріумфувала також в абсолютній категорії бікіні. Катерина Стоянова (до 166 см) стала віце-чемпіонкою в фітнес бікіні. Одеситка Тетяна Баханова (понад 168 см) посіла друге місце в боді-фітнесі.

Серед чоловіків відкритої категорії у програмі фітнес чемпіоном Європи став Назар Хархун.

На рахунку юніорів теж маються нагороди, в тому числі і найвищого ґатунку. Як зазначає Національна федерація бодібілдингу України, юніор Володимир Андреїшин вирушав на змагання за будь-якою нагородою, але судді оцінили спортсмена найвищими балами та присудили золото. А 16-річна Валерія Бугаєва здобула юніорське золото в категорії до 166 см в фітнес-бікіні. В свою чергу Альбіна Устименко в фітнес бікіні понад 166 см здобула срібло, повторивши минулорічний результат.

Гідно виступила і харків’янка Вікторія Щербакова, яка будучи новачком в велнес фітнес стала віце-чемпіонкою Європи в категорії понад 168 см.

Також, Євген Спесивов в бодібілдингу до 100 кг посів третє місце, а Денис Миколенко (до 182 см) в менс фізік став срібним медалістом.

Яна Широких поповнила скарбничку збірної України сріблом, здобутим в категорії бідіфітнессеред майстрів 35-39 років.

Прес-служба Спортивного комітету України

Теги: спорт, неолімпійський спорт, бодібілдинг

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео