Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВІДБУВСЯ ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ З АРМРЕСТЛІНГУ

ВІДБУВСЯ ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ З АРМРЕСТЛІНГУ
56362 ПЕРЕГЛЯДІВ

В місті Софія (Болгарія) відбувся чемпіонат Європи з армрестлінгу серед юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів, а також чемпіонат Європи з пара-армрестлінгу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору. Загалом у змаганнях взяли участь понад 900 спортсменів з 33 країн.

У підсумку доробок національної збірної складає 34 медалі, з них: 9 золотих, 9 срібних та 16 бронзових. У загальнокомандному заліку серед дорослих жіноча збірна команда України посіла ІІ місце, а в змаганнях серед ветеранів українці здобули ІІІ командне місце. Чоловіча збірна серед юніорів посіла 4 місце, а серед дорослих – 5 місце.

Перша десятка (1 золота, 3 срібних, 6 бронзових) медалей була зібрана юнацькою збірною. Золото здобув Бадрак Михайло (в.к. до 55 кг), який був найкращим у своїй категорії на ліву руку. Також, Михайло здобув бронзову медаль у змаганнях на праву руку. Серед юнаків призерами також стали: Фабрика Богдан (в.к. до 70 кг, здобув срібло на правій руці та бронзу на лівій руці), Ватажок Михайло (в.к. до 80 кг: 2 бронзи), Варич Леся (в.к. до 50 кг: срібло на лівій руці та бронза на правій руці), Кулик Руслана (в.к. до 70 кг: срібло на лівій руці та бронза на правій руці).

Серед юніорів завойовано 9 медалей (1 золота, 4 срібні, 4 бронзові). Тут золото належить Деменко Людмилі (в.к. до 55 кг: золото на лівій руці та срібло на правій руці). Інші континентальні нагороди здобули: Шуліка Марина (в.к. до 60 кг: 2 срібла), Максютенко Ярослав (в.к. до 65 кг: бронза на лівій руці), Клименко Богдан (в.к. до 70 кг: бронза на лівій руці), Синейко Роман (в.к. до 80 кг: срібло на лівій руці), Слоцький Богдан-Михайло (в.к. до 80 кг: бронза на правій руці) та Середа Артем (в.к. до 90 кг: бронза на правій руці).

Ще 9 медалей (5 золотих, 4 бронзових) до загальної скарбнички доклали спортсмени дорослої збірної. Харків’янка Вікторія Ілюшина показала кращий результат в команді, у ваговій категорії до 55 кг у фіналі на лівій руці перемогла спортсменку із Туреччини, а на правій руці одержала впевнену перемогу над спортсменкою із Росії. Вікторія завоювала 2 золоті медалі та стала 12-разовою чемпіонкою Європи.

Якщо для Ілюшиної Вікторії це дванадцята золота медаль, то для Деменко Ліни (в.к. до 65 кг) та Маргарінта Петра (в.к. до 100 кг) - це були перші континентальні перемоги. На рахунку Ліни є ще одна медаль, цього разу - бронзова на правій руці. Ще одно золото для збірної здобув Жох Олег (в.к. до 85 кг: золото на лівій руці). По бронзовій нагороді вибороли Гранатова Анна (в.к. до 50 кг: бронза на лівій руці), Занько Лілія (в.к. до 80 кг: бронза на правій руці) та Прудник Євген (в.к. до 90 кг: бронза на лівій руці).

У чемпіонаті Європи серед ветеранів спортсмени національної збірної команди України завоювали 6 медалей (2 золотих, 2 срібних, 2 бронзових).

У віковій групі старші 40 років медалі мають: Занько Лілія (в.к. до 80 кг: золото на лівій руці та срібло на правій руці), Дяченко Оксана (в. к. до 80 кг: срібло на лівій руці та золото на правій руці), Літовцев Євген (в.к. до 100 кг: бронза на лівій руці).

У віковій групі старші 50 років медаль здобув Данюк Геннадій (в.к. до 100 кг: бронза на лівій руці).

У чемпіонаті Європи з пара-армрестлінгу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору збірна команда України завоювала 21 медаль (9 золотих, 4 срібних, 8 бронзових).

Чемпіони та призери серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату боротьба сидячи на візках: Педоренко Микола (в.к. до 55 кг: золото на правій руці та бронза на лівій руці), Дорошенко Володимир (в.к. до 75 кг: срібло на лівій руці).

Чемпіони та призери серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату боротьба стоячи: Стрельцова Наталія (в. к. понад 65 кг: 2 золота), Мішустін Володимир (в.к. понад 85 кг: золото на лівій руці), Гадаєва Юлія (в.к. до 65 кг: бронза на лівій руці та срібло на правій руці), Пінчук Олександр (в.к. до 80 кг: бронза на лівій руці), Куропата Сергій (в.к. до 90 кг: срібло на лівій руці та бронза на правій руці), Данюк Генадій (в.к. понад 85 кг: срібло на лівій руці), Остапчук Назарій (в.к. понад 55 кг серед юніорів: бронза на правій руці).

Чемпіони та призери серед спортсменів з вадами зору: Бессальнова Олеся (в.к. до 60 кг: 2 золота), Судницина Анна (в.к. до 70 кг: 2 золота), Хіміч Олександр (в.к. до 100 кг: 2 бронзи), Холиминчук В’ячеслав (в.к. понад 100 кг: бронза на лівій руці та срібло на правій руці).

У чемпіонаті Європи з пара-армрестлінгу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору збірна команда України у загальнокомандному заліку серед жінок посіла 2 місце, серед чоловіків – 5 місце.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів!

Прес-служба Спортивного комітету України

Теги: спорт, неолімпійський спорт, армспорт, чемпіонат європи, армрестлінг

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео