Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міжнародний день волонтера – бути корисним громаді

Міжнародний день волонтера – бути корисним громаді
10008 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні відзначається Міжнародний день волонтера не лише в Україні, а й в усьому світі. Волонтерство -це інвестиція свого часу, зусиль та таланту у вирішення суспільних проблем. В Україні волонтерство знаходиться в стані активного розвитку та розширює сфери діяльності, тож у цьому році одним із напрямків стала система безоплатної правової допомоги.

         Волонтерство – це унікальна можливість стати кращими, допомагаючи іншим. Мета проекту Волонтер БПД – залучення до співпраці громадських активістів, активна життєва позиція та цілеспрямованість яких буде корисна громаді.

         «Почувши, що стартував проект Волонтер БПД я не вагалась жодної хвилини, що долучусь до нього. Багато років я працюю в бібліотеці та розумію, що майже у кожної людини виникають правові проблеми, та далеко не кожний знає як можна їх вирішити. Зараз люди забули, що співчувати і допомагати це норма. Я пройшла навчання та проводжу правопросвітницькі заходи, долучаюсь до підвищення правових знань людей, перенаправляю їх до бюро правової допомоги», - розповідає Ганна Маєвська, волонтер Бердянського місцевого центру.

         На сьогоднішній день в Запорізькій області залучено 5 волонтерів, в Донецькій області - 13. Волонтери перенаправили до фахівців правової допомоги більше 200 осіб, готували статті, допомагали в організації заходів, здійснювали спільні виїзди в громади.

«Кожен волонтер вкладає у те майбутнє, яке хоче бачити: мені небайдужа доля жителів громади, тому я стала волонтером БПД. Я пройшла безкоштовне навчання у сфері волонтерської діяльності та в правовій сфері, розширила ділові контакти, постійно розвиваю навички комунікації. Та найголовніше – мені приносить задоволення ця діяльність. Адже волонтерсто – це не виконання обов’язків, це покликання, - поділилась Людмила Огороднікова, волонтер Маріупольського місцевого центру правової допомоги.

З нагоди святкування Міжнародного дня волонтера сьогодні директор Регіонального центру привітав волонтерів зі святом та відзначив Подяками Координаційного центру найкращих волонтерів. На зустрічі були присутні директори місцевих центрів, координатори волонтерів, які подякували їм за співпрацю. Приємно чути слова вдячності від волонтерів, які самовіддано допомагають іншим.

  Вітаємо всіх волонтерів зі святом! Бажаємо кожному міцного здоров’я, родинного затишку та наснаги. Нехай ваша безкорислива та важлива праця приносить натхнення та бажання творити.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео