Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Львівське РВ Асоціації міст України розпочала співпрацю з міжнародною гуманітарною організацією Solidarités International

Львівське РВ Асоціації міст України розпочала співпрацю з міжнародною гуманітарною організацією Solidarités International
297191 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відбулась зустріч в.о. виконавчого директора Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Анатолія Шалаєва з керівництвом цієї організації, яка активно займається допомогою України та її громадам з лютого 2022 року.

 Представники Solidarités International, зокрема, польовий координатор цієї інституції Матьє Казот та його асистентки Оксана Споляк та Ірина Десінова, програмна менеджерка, поділились інформацією про те, що вони робили з початку місії на Львівщині, зокрема, щодо забезпечення гарячим харчуванням на Львівському залізничному вокзалі внутрішньо переміщених осіб, забезпеченні їх необхідними продуктами та предметами гігієни в місцях тимчасового перебування, ремонт та облаштування цих місць у громадах Львівщини.

 В.о. виконавчого директора Львівського РВ Анатолій Шалаєв також розповів про гуманітарну місію Асоціація міст України, яка також з моменту повномасштабного вторгнення перебудувала свою роботу. Зокрема, за сприяння Львівського РВ було надана гуманітарна допомога від західних партнерів багатьом громадам Сходу та Півдня України (зокрема, Миколаєва) та, звісно, Львівщини, налагоджено співпрацю в цьому напрямку з Великобританією, Польщею.

Практично кожна громада Львівщини має західних партнерів. Міста-побратими, допомагають українським громадам у вирішенні тих, чи інших проблем, пов'язаних з облаштуванням господарки, прийомом ВПО тощо.

 Звісно цієї допомоги може бути недостатньо, певні громади краще справляються з подібними викликами, певні - гірше. Цією, подекуди навіть неформальною інформацією, володіє Львівське РВ АМУ і радо поділиться з поважним міжнародною гуманітарною організацією наявною інформацією в ході розмови окреслились і інші напрямки можливої подальшої співпраці між Solidarités International та Львівським РВ Асоціація міст України. "Головне, щоб ця гуманірна допомога була цільовою та більш ефективно використовувалась на потреби громад, ВПО і тих, хто її більше потребує", - зазначив Анатолій Шалаєв.

 

Теги: Львівське РВ Асоціації міст України

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео