Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Російські книги не пропускатимуть до України

Російські книги не пропускатимуть до України
111941 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні запроваджено заборону на ввезення літератури з Росії. Ця міра поки є тимчасовою і пов’язана з введенням воєнного стану як наслідок російської агресії в Азовському морі.

Борис Червак, заступник голови Держкомтелерадіо, повідомив про запровадження заборони на ввезення на територію України літератури з Російської Федерації. Як зазначив Червак, після того як у 10 областях було запроваджено воєнний стан, Держкомтелерадіо подали звернення до Митної служби. У ньому містилося прохання не пропускати літературу будь-якого характеру з Росії. Наразі, за офіційною інформацією, до України з території сусіда-агресора не зможе потрапити жоден літературний примірник.

За словами Червака, ця заборона буде діяти до закінчення дії воєнного стану. Подібні міри пов’язані з тим, що тривалий час російська література діяла на українських громадян як засіб пропаганди. З цієї причини був прийнятий закон, що передбачає обмеження доступу на національний ринок друкованої продукції, що має антиукраїнський зміст. Дія закону буде актуальною і після закінчення воєнного стану. Згідно з цим нормативним документом, щоб продавати книги, видані і привезені з Росії, підприємці зобов’язані зібрати значний пакет документів і отримати спеціальний дозвіл, що складно у бюрократичному розумінні. Які саме критерії будуть застосовуватися до літератури для перетину українського кордону – чітко прописано у законі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео