Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна – учасник Лондонського книжкового ярмарку

Україна – учасник Лондонського книжкового ярмарку
28594 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські видання вперше з’являться на традиційному книжковому ярмарку в Лондоні, що відкриється 12 березня. Розміщення національного стенду ініціював Український інститут книги. Загалом на ярмарку буде представлена друкована продукція 12 видавництв.

12 березня у Лондоні стартує щорічний книжковий ярмарок. Цього року Україна вперше представить свій стенд на цьому заході. Участь українських видавництв на ярмарку стала можливою завдяки ініціативі Українського інституту книги.

За попередніми даними, на національному стенді буде представлено 12 видавництв. Серед них – «Видавництво Старого Лева», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Ранок», «Наш формат», Каламар» та інші. На ярмарку з’являться  також книжки, видані Інститутом національної пам’яті, організацією «Українсько-єврейська зустріч» та книга-мандрівка Україною, презентована виданням «Книголав».

На заході будуть присутні почесні гості культурної сфери України. Серед них – міністр культури Євген Ніщук, відомі українські художники Андрій Лесів та Роман Романишин та інші.

Ярмарок у Лондоні є однією з наймасштабніших культурних та бізнес-подій Європи. Саме на цьому заході країни Європи та світу демонструють свої досягнення у літературі, налагоджуються зв’язки між видавництвами та письменниками. Ярмарок триватиме три дні і завершиться 14 березня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео