Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Франції відбувся фестиваль української культури

У  Франції відбувся фестиваль української культури
84727 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Ніцці пройшов фестиваль, присвячений українській культурі. Захід, що має символічну назву «Кобзар», уже став традицією у французькому місті – цього року він відбувся втретє поспіль. Фестиваль зібрав чимало гостей – як серед представників діаспори, так і серед місцевого населення.
У французькому місті Ніцца відбувся фестиваль української культури «Кобзар». Він був адресований не лише етнічним українцям, які живуть у Франції, але й місцевому населенню, що цікавиться культурою нашої держави.

Фестиваль проходить у Ніцці втретє: починаючи з 2017 року він став довгоочікуваною традицією. Програма включає виставку українського народного вбрання, тематичний ярмарок, а також майстер-класи для учасників різних вікових груп. Відвідувачі зможуть ознайомитися з вишитою мапою України, що демонструє всі етнічні регіони держави. Загалом таких регіонів дванадцять, і, як повідомляють організатори фестивалю, кожен з них має свою багату спадщину, про що зможуть дізнатися відвідувачі заходу.

Організують захід традиційно Українське посольство у Франції і французько-українська культурна організація Кот дАзюр.

Серед особливих гостей фестивалю цього року – музичний гурт «Шпилясті кобзарі». Під час заходу відбулися й інші важливі культурні події, зокрема презентація книги про французького режисера українського походження Ежена Деслава, автором якої виступила Ірина Матяш.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео