Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поетичні читання двома мовами відбулися в музеї історії Полтавської битви

Поетичні читання двома мовами відбулися в музеї історії Полтавської битви
197087 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час поетичного фестивалю Meridian Poltava у Державному історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви» поети зі Швеції та України читали свої вірші.

Літературний критик зі Швеції Анн Лінґебрандт приїхала до України вперше. В Полтаві відвідала кілька місць. Загалом про місто має позитивні враження. 

«Я отримала запрошення від організаторів фестивалю. Вперше приїхала не тільки до Полтави, а й в Україну. Мені цікаво побачити ваше місто та познайомитися з творчістю українських митців. Сама поезію не пишу, а пишу про неї, тобто рецензії на поетичні твори. Почувши українські вірші, хочу відзначити, що ваша поезія досить відкрита і щира. Мені сподобалася Полтава, особливо її будівлі»,– сказала Анн Лінґебрандт.

Письменник Ларш Марк поки що не писав творів про Полтаву та Полтавську битву. Каже, екскурсія в музеї надихнула його написати щось на цю тематику

Свої вірші прочитали класик шведської поезії Ґуннар Гардінґ, поет зі Швеції Лассе Сьодерберґ та українська поетеса Катерина Калитко. Послухати поезію прийшли гості та учасники фестивалю. 

Нагадаємо, з 7 по 9 червня в обласному центрі відбувається Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео