Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Національній філармонії виступить скрипалька Віра Жук

У Національній філармонії виступить скрипалька Віра Жук
28610 ПЕРЕГЛЯДІВ

23 серпня в рамках програми «Моцарт – Прокоф'єв» у супроводі філармонічного симфонічного оркестру під орудою Віталія Протасова виступить українська скрипалька з Австрії Віра Жук. Віра зіграє сольну партію у Концерті № 1 для скрипки з оркестром ре мажор Сергія Прокоф’єва.

Віра народилась в Києві. Музикою займається від семи років. Дебютувала на сцені Національної філармонії України, коли їй було десять. Віра закінчила київську спеціалізовану музичну школу ім.Лисена і Національну музичну академію ім.П.Чайковського, відтак продовжила навчання у Відні, де займалася під керівництвом легендарного Павла Вернікова. Віра Жук – лауреатка численних міжнародних конкурсів, виступала у концертних залах Бразилії, Аргентини, Чилі, Данії, Польщі, Франції, Німеччині, Іспанії, Австрії та інших країн.

У 2013 році вона засновує фортепіанне тріо «Immersio», що стає переможцем Suzuki-Enami Foundation Prize та концертує в таких залах Відня, як RadiokulturHaus, Musikverein, Konzerthaus, Flagey у Брюсселі та інших. У 2016 вийшов дебютний диск ансамблю “3”, присвячений еволюції жанру фортепіанного тріо на протязі трьох сторіч.

У програмі концерту – В.А. Моцарт – Симфонія № 39 мі-бемоль мажор, К 543

С. Прокоф’єв – Концерт № 1 для скрипки з оркестром ре мажор, тв. 19, музика до балету «Ромео і Джульєтта».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео