Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Гаджетозалежність: яка ж вона?

Гаджетозалежність: яка ж вона?
193870 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сучасний світ подарував нам багато привілегій та технологій, котрі спрощують наше життя. Починаючи від, банально, електрики, закінчуючи розумними гаджетами. Проте останні, окрім позитивного внеску в розвиток людства, роблять і деградуючий. Деколи вони забирають дуже багато часу у людей. Заходячи на п’ять хвилин у соцмережу, ми можемо провести там години, не зважаючи на швидкоплинність часу.
Ми ж не можемо уявити свого життя без новітніх технологій. Вони настільки стали звичними для нас, що ми навіть не помічаємо їхній негативний вплив. Постійні занурювання погляду у телефон ведуть не тільки до погіршення зору чи прокрастинації, а й до психологічних порушень, однією з яких є залежність від гаджетів.
Позбутися від нього люди намагаються різними методами. Найефективніший – цифровий-детокс. Це певний час, коли ми відмовляємося від гаджетів і намагаємося жити без них. Саме під час такого періоду можна дізнатися про реальну залежність від електроніки. Якщо нас постійно тягне до телефону чи ноутбуку, то це погано і згубна звичка, котру потрібно викорінювати.
В США навіть існують спеціальні табори для лікування такої залежності. Кілька днів його учасники знаходяться разом без новітніх технологій, спілкуючись між собою За іменами там теж не можна один одного називати. Дозвілля там проходить у форматі типових літніх таборів: рухливі ігри, розмови, конкурси тощо.
Бути залежним від гаджетів у сучасному світі – не страшно. Страшно не визнавати це. Якщо ця пристрасть отруює Ваше життя, то з цим потрібно щось робити. Табір типу вищезазначеного американського чудово стане в пригоді.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео