Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Які імена були вписані у свідоцтва про народження маленьких ніжинців у 2020 році?

Які імена були вписані у свідоцтва про народження маленьких ніжинців у 2020 році?
19417 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мабуть у багатьох перші складнощі майбутнього батьківства починаються з вибору імені для дитини та й рідко ці клопоти оминають подружжя, які вже мають первістка. Погляди ніжинців у цьому питанні були як консервативними, так і новаторськими.

За словами очільниці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірини СВИСТУН, ніжинці у минулому 2020 році називали малечу традиційними та рідковживаними іменами. Серед найпопулярніших імен були зареєстровані Артем, Тимофій, Данило, Іван, Дмитро, Софія, Злата, Анна, Вікторія та Аліна. Серед екзотичних та нетрадиційних – Халід, Ш’ямасундара, Мар’ян, Джахамід, Леон, Марям, Ясмін, Амелі, Серафіма та Лаура.

До речі, якщо батьки визначились з ім’ям малюка ще у пологовому будинку, вони можуть отримати свідоцтво про народження дитини при виписці з закладу охорони здоров’я. Протягом 2020 року у Ніжинському районі відчути переваги цієї послуги Мін’юсту вирішили майже 70 родин.

Цікаво, що у випадку, коли виникне потреба у зміні імені та прізвища, громадяни повинні звертатися до органів державної реєстрації актів цивільного стану, де віднедавна змінюють й по батькові.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео