Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна посіла призове місце по забрудненості повітря

214452 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наша країна цього року відзначилась не тільки яскравими спортивними подіями, а й іншим. Саме тепер вийшов новий топ-рейтинг країн в яких забрудненість повітря призводить до смертності. І тут Україна посідає призове десяте місце.

 Цього тижня провідні науковці на основі десятилітніх досліджень випустили анти рейтинг країн, у яких є поширена висока смертність, в першу чергу через забрудненість повітря. Призові місця між собою розділили аж п’ятнадцять держав. Не останнє місце в цьому рейтингу зайняла Україна. Аж десяте місце.

Що ж це може значити для нашої екології? Перш за все, що нам потрібно негайно робити кардинальні зміни у галузі охорони природи. Нераціональне використання природних ресурсів, постійне забруднення повітря з часом може призвести до ще гірших наслідків, ніж висока смертність.

Наразі, як показують дані науковців, в нашій державі, від забруднення повітря гине чи не кожен 918-ий чоловік. Неозброєним оком ця цифра здається мізерною, проте на глобальному рівні – це катастрофа.

Основними причинами, які призводять до такого високого рівня забруднення повітря є розміщення великої кількості теплових електростанцій, які були збудовані ще за часів радянської влади. Викиди шкідливих речовин на цих підприємствах подекуди перевищують навіть 40% від норми. Наступним екологічним лихом в Україні є вигоряння торф’яних родовищ. Адже кожного року в посушливий період, через необережність, а іноді і просто злочинну недбалість місяцями горить торф.

Наразі вітчизняні науковці шукають рішення, як боротись з цими негативними явищами, проте поки жодних результатів немає.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео