Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кияни закликають берегти старі дерева

Кияни закликають берегти старі дерева
27327 ПЕРЕГЛЯДІВ

Столичні активісти склали карту найбільш старих дерев Києва, закликавши жителів міста берегти їх. Усю інформацію про цінні вікові дерева узагальнили за допомогою спеціальної інтерактивної карти, яку всі охочі можуть побачити в інтернеті.

 

Київські активісти створили спеціальну інтерактивну карту, на якій в онлайн-режимі можна побачити найстарші дерева столиці. Визначенням вікових дерев Києва зайнялися активісти проекту «Зелений ліхтарик», метою якого є виявлення і збереження найбільш цінних екземплярів флори міста.

Як розповіли волонтери, які у рамках проекту створили інтерактивну онлайн-карту, інформацію про документально підтверджені найстарші дерева столиці вони отримали з надійних джерел: еколого-культурного центру Києва, Єдиного державного веб-порталу відкритих даних та Вікіпедії.

За словами активістів, на мапі позначені лише ті дерева, місцезнаходження яких підтверджено самими учасниками заходу, а також відомості про які були взяті з перевірених джерел. Окремо зазначені зелені насадження, інформація про які ще вимагає уточнення.

У зв'язку з недостатністю інформації про дерева Києва автори зеленого проекту просять усіх охочих допомогти їм у складанні карти заради збереження київських насаджень.

 

В'ячеслав Ситник


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео