Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Екологи пояснили, чому зими стали холоднішими

Екологи пояснили, чому зими стали холоднішими
189933 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кліматологи знайшли причину екстремально холодних зим, які останнім часом турбують екологів усього світу. За словами експертів, зміни клімату зумовлені декількома факторами, серед яких — зміни інтенсивності повітряних течій з обох боків Атлантики.

 

Експерти американського університету Шеффілда дослідили явище зміни клімату і на основі своїх спостережень зробили висновок про те, чому в усьому світі зими стали більш холодними. Зокрема, суворішими в Америці та багатьох країнах Європи зими стали через зміни у проходженні струменевих потоків повітря над Землею.

Другим фактором за вагомістю називають потепління в Арктиці, що викликає танення льодовиків. Так, на даний момент площа льодовиків в Арктиці є рекордно малою. У результаті цих явищ повітряні потоки проходять не над морем, як було раніше, а над європейськими країнами, зокрема над Великою Британією. Саме з цієї причини, за словами кліматологів, східне узбережжя Сполучених Штатів та Велика Британія найактивніше потерпають від суворих морозних зим.

 

В'ячеслав Ситник


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео