Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Люмінесцентні лампи тепер перероблятимуть в Україні

Люмінесцентні лампи тепер перероблятимуть в Україні
189911 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Завод, що перероблятиме шкідливі для середовища люмінесцентні лампи і ртутні термометри, відкрили на Львівщині. Підприємство, розташоване у селі Муроване, вже розпочало свою роботу.

     У Львівській області, у селі Муроване, відкрили підприємство, що перероблятиме люмінесцентні лампи і ртутні термометри. Досі такі відходи не перероблялися в Україні, тому загрожували екологічній безпеці.

     Завод з переробки цих відходів обладнаний надсучасною шведською технікою, що спеціалізується на рециклінгу відходів різного типу.

     Незважаючи на те, що завод з переробки люмінесцентних ламп фактично був готовий ще рік тому, ліцензію він отримав лише нещодавно, тому лише з листопада цього року зміг розпочати роботу. Загалом робота над створенням такого заводу тривала чотири роки.

     Міністр екології України Остап Семерак приїхав на відкриття заводу і прокоментував його появу як дуже важливу справу у природоохоронній діяльності України. При цьому міністр заявив, що для того щоб убезпечити Україну від шкоди, яку можуть принести відходи такого типу, потрібно побудувати та запустити з близько 10 подібних підприємств.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео