Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Іноваційний сміттєпереробний завод з’явиться у Чернігові

Іноваційний сміттєпереробний завод з’явиться у Чернігові
135885 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У Чернігові побудують завод для переробки сміття інноваційними методами. Підприємство, ідея якого належить полякам, буде використовувати для переробки екологічно чисті технології без спалення та сортування відходів.

     Польські спеціалісти з Великопольського воєводства, які приїхали до Чернігова зі спеціальною делегацією, запропонували побудувати сучасний сміттєпереробний завод, що дозволить позбуватися відходів без використання спалення та сортування.

     Згідно з технологією, розробленою поляками, відходи подрібнюються та поміщаються у спеціальні вакуумні пристрої, схожі за дією на термоси, де їх обробляють парою при температурі 120 градусів за шкалою Цельсія. У результаті такої обробки сміття зменшується в об'ємі, втрачаючи до 60 % води, і позбувається неприємного запаху. Після цього сміття сортують і ділять на кілька субстанцій за типом речовин і проводять вторинну переробку, у результаті якої можна отримати біомасу для використання у сільськогосподарських цілях або як паливо. Всі інші рештки, що непридатні для повторного використання, за цією технологією, утилізуватимуть окремо.

     Одним з головних аспектів переговорів між польською стороною та чернігівською місцевою владою є питання оплати за спорудження такого заводу. За попередніми даними, побудова підприємства коштуватиме 35 мільйонів євро, на виплату Черніговом цієї суми імовірно нададуть термін у 10 років.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео