Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На території Миколаївської області протягом 10 днів проведено 29 рибоохоронних рейдів

28494 ПЕРЕГЛЯДІВ

У період з 17 по 26 грудня інспекторами Миколаївського рибоохоронного патруля на території області проведено 29 рибоохоронних рейдів. У зв’язку із незадовільними погодними умовами під час проведення рибоохоронних заходів основна увага приділялася контролю за реалізацією водних біоресурсів, промислом, місцями зимівлі водних біоресурсів, а також траленню водойм на предмет виявлення і вилучення незаконних знарядь лову.

Під час проведення рибоохоронних рейдів інспекторами викрито п’ять правопорушень. Зокрема, складено два протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП та три безхазяйні акти. Сума збитків, завданих рибній галузі України, становить 10 472 грн. Всього протягом даного часу патрульними вилучено 13 од. заборонених знарядь і засобів лову та 42 кг риби.

При відпрацюванні місць торгівлі у м. Миколаїв та Миколаївській області порушень правил реалізації водних біоресурсів не виявлено.

Для прикладу, 17 грудня під час відпрацювання інформації про порушення інспекторами спільно з громадськістю в акваторії р. Чорний Ташлик викрито чоловіка. За допомогою трьох мисинових сіток йому вдалось виловити таку рибу: 171 ос. карася сріблястого, 17 ос. щуки та 21 ос. плітки. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів становить 42 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 10 472 грн.

На громадянина оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Незаконно добуту рибу, сітки і камеру вилучено до рішення суду. Інцидент стався біля с. Лиса Гора Первомайського району Миколаївської області.

Відомство закликає громадян дотримуватись встановленого природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номерами цілодобової телефонної «гарячої лінії» патруля: (099) 663-82-00 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Довідкова інформація:

У період з 1 січня 2018 року рибоохоронним патрулем Миколаївщини було здійснено 2 071 рейд та викрито 2 092 порушення правил рибальства. Сума нарахованих збитків протягом цього часу склала 2 087 869 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 5 587 кг водних біоресурсів та 3 720 заборонених знарядь лову.

Теги: Держрибагентство,порушення,рибоохоронний патруль

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео