Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Балабинській затоці порушник добув 30 кг риби, - Запорізький рибоохоронний патруль

У Балабинській затоці порушник добув 30 кг риби, - Запорізький рибоохоронний патруль
56505 ПЕРЕГЛЯДІВ

На внутрішніх водоймах Запорізької області тривають спільні рибоохоронні рейди державних інспекторів Запорізького рибоохоронного патруля та працівників водної поліції.

Так, 26 грудня в ході спільних рибоохоронних заходів в акваторії Балабинської затоки, у районі смт Балабине було виявлено громадянина, який з гумового човна здійснював незаконний рибний промисел. За допомогою сітки йому вдалось впіймати таку рибу: товстолобик – 10 екз., сазан – 10 екз., карась сріблястий – 6 екз., плітка – 6 екз., щука – 1 екз. та лящ – 1 екз. Загальна вага незаконно виловлених водних біоресурсів склала 30 кг. Завдані збитки становлять 6 732 грн.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один екземпляр щуки становить 340 грн, товстолоба – 255 грн, сазана – 306 грн, ляща – 170 грн, плітки – 85 грн та карася – 17 грн.

На громадянина оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя і засоби вчинення правопорушення, а також незаконно виловлена риба затримані до рішення суду. Враховуючи значну суму нанесеного природі збитку, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Управління Держрибагентства у Запорізькій області закликає усіх небайдужих громадян та рибалок-любителів повідомляти про порушення правил рибальства та незаконного збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову на телефон «гарячої лінії»: (067) 622-04-66.

Довідкова інформація:

Повідомляємо, любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.


Теги: Держрибагентство,порушення,рибоохоронний патруль

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео