Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Протягом тижня викрито 20 порушень, - рибоохоронний патруль Вінниччини

112401 ПЕРЕГЛЯДІВ

У період з 18 по 25 грудня інспекторами рибоохоронного патруля Вінниччини під час проведення рибоохоронних рейдів викрито 20 порушень правил рибальства. Зокрема, зафіксовано шість порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП, одне - за ч. 1 ст.88-1 КУпАП та шість - за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Крім того, складено сім безгосподарських актів. Патрульними вилучено 21 заборонене знаряддя лову та 27 кг риби. Сума збитків, завданих рибному господарству протягом цього часу, становить 1 768 грн.

Для прикладу, 20 грудня на Ладижинському водосховищі затримано порушника, який здійснював вилов водних біоресурсів, використовуючи заборонене знаряддя лову – драч. Завдяки оперативності інспекторів водних біоресурсів він добути не встиг.

21 грудня на ставку поблизу с. Куманівці Хмільницького району викрито факт порушення. Чоловік сіткою впіймав 9 екз. карася та одну плітку. Сума нанесених збитків склала 238 грн.

В обох випадках на чоловіків складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства).

Також 22 грудня рибоохоронцями викрито трьох чоловіків, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – сітками. За допомогою п’яти сіток їм вдалось впіймати 3 екз. щуки, 15 екз. карася та 15 екз. окуня. Сума нанесених збитків склала 1 530 грн. Інцидент зафіксовано на р. Згар, в районі с. Багринівці та с. Горбівці Літинського району. Складено відповідні протоколи.

Крім того, 21 та 22 грудня було проведено перевірки ринків у м. Вінниця. В результаті, виявлено одне порушення реалізації водних біоресурсів. На продавця, що здійснював реалізацію карася та піленгаса (5,7 кг) без документів щодо їх походження складено протокол за ч. 1 ст . 88-1 КУпАП. Матеріали справи будуть передані на розгляд до суду.

«Наголошуємо, забороняється здійснювати вилов риби сітками, «ятерями», «павуками», «екранами», «драчами», остями та іншими знаряддями лову, які не передбачені Правилами любительського і спортивного рибальства. Дозволено рибалити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п'яти на рибалку та спінінгом. При цьому добова норма вилову риби не повинна перевищувати трьох кілограм на одну особу. Крім цього, з першого листопада заборонений будь-який вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах на території області», - заявили в Управлінні Держрибагентства у Вінницькій області.

Інформацію щодо виявлених порушень правил рибальства чи незаконного збуту водних біоресурсів, продажу заборонених знарядь лову просимо повідомляти на телефон «гарячої лінії» відомства: (068) 018-37-52 та (073) 004-86-06.

Теги: Держрибагентство,порушення,рибоохоронний патруль

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео