Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новий міжнародний пакт об'єднає світову спільноту у боротьбі з пластиком

Новий міжнародний пакт об'єднає світову спільноту у боротьбі з пластиком
112885 ПЕРЕГЛЯДІВ

187 країн світу затвердили договір щодо регулювання експорту пластикового сміття до країн, що розвиваються. Пакт фактично доповнює Базельської конвенції, що була утверджена у 1989 році. Появу цього пакту слід сприймати як один з кроків до об’єднання світової спільноти у боротьбі з засміченням планети.

10 травня У Женеві відбулося підписання важливого договору міжнародного значення – 187 країн світу уклали пакт, що має на меті контролювати та обмежувати вивезення пластикового сміття до країн, що розвиваються. Підписанню документу передували тривалі обговорення учасників відповідних комісій та комітетів. Загалом рішення приймали понад 1400 учасників від різних країн.

Пакт став важливим доповненням до Базельської конвенції, що за допомогою достатньо жорстких методів регулює збільшення обсягів пластикового сміття у морях. Нинішній документ вносить деякі поправки до конвенції. У першу чергу він дає можливість країнам, що розвиваються, зокрема в Африці та Азії, відмовляти у завезенні надмірно великої кількості відходів на свою територію. Такі країни, як США та Канада, тривалий час збувають свої пластикові відходи до держав Азії, де, як відомо, їх переробляють. Однак, за офіційною інформацією, чимала частина сміття не може бути перероблена, тому підлягає спаленню або скидається в океан.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео