Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прихована загроза: в Києві зникнуть каштани?

Прихована загроза: в Києві зникнуть каштани?
79893 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як відомо символом столиці України являються каштани. Але чому їх так мало залишилося у Києві?


Як відомо символом столиці України являються каштани. Але чому їх так мало залишилося у Києві ?
Каштани гинуть тому, що їм не вистачає води, добрив і нормального ґрунту, тобто комунальники не стежать за символом нашого міста. Але ж де деревам взяти воду на тротуарі ? Дуже часто земля затоптана людьми, машини паркують на коренях дерев, це все обмежує доступ кисню до коріння і дерева починають хворіти. Але є ще одна проблема – це харчова міль. Дослідники застерігають: якщо дозволити шкіднику розвиватись такими темпами, то через 4 роки Київ може залишитись без каштанів. Але каштани можуть зникнути не тільки з терен України, але ще й з Європи.
Перші каштани було висаджено у 1842 році на Бібіківському бульварі (бульвар Тараса Шевченко). Це були молоді деревця каштана, завезеного з далеких Балкан.
Найпрекрасніша пора року – це весна, дуже багато гостей, туристів з`їжджаються сюди усе-таки навесні, коли символ нашого міста пишно розпускає біло-рожевий квіт. І вже сьогодні цвіт каштана є своєрідною емблемою Києва.
Нагадаємо, що на Хрещатику міська влада планує замінити каштани спеціальними морозостійкими пальмами. "Ми вирішили замінити їх більш стійкими, надійними рослинами – морозостійкими північними пальмами. Вони витримують температуру до -20 градусів. Ми вже замовили пробну партію саджанців – 155 штук", – розповіли в прес-службі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео