Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Професорка Ольга Ніколенко провела методичний семінар для вчителів Харківської області

Професорка Ольга Ніколенко провела методичний семінар для вчителів Харківської області
435455 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

4 травня 2023 р. завідувачка кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка професорка Ольга Ніколенко провела методичний семінар для учителів зарубіжної літератури Харківської області.

Семінар відбувся з ініціативи методистки Центру методичної та аналітичної роботи Комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» Оксани Румянцевої.

У заході взяли участь 100 педагогів м. Харкова і Харківської області.

Професорка Ольга Ніколенко розповіла про стратегії викладання зарубіжної літератури в середній і старшій школі. Вона представила вчителям нові матеріали, пов’язані із вивченням різних літературних епох – античності, середньовіччя, Відродження та ін. Особливу увагу було приділено напрямам і течіям ХІХ-ХХ століть – романтизму, реалізму, модернізму.

Ольга Миколаївна показала сучасні шляхи аналізу художнього тексту, пріоритети культурологічного підходу в процесі вивчення літератури в школі, а також продемонструвала педагогам сучасні видання для закладів середньої освіти. 

У семінарі також взяла участь учителька школи № 17 м. Кам’янця-Подільського Наталія Рудніцька. Вона розповіла про діяльність Всеукраїнської школи онлайн, яка попри війну дарує дітям радість спілкування з книжками.

Учителі Харківської області сердечно подякували Ользі Ніколенко і Наталії Рудніцькій, висловивши побажання на подальші зустрічі. 

Методичні семінари з учителями Харківської області та інших областей України стали доброю традицією кафедри світової літератури ПНПУ імені В. Г. Короленка.     

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео