Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Для українських вчителів запровадили нові атестаційні правила

Для українських вчителів запровадили нові атестаційні правила
223465 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві освіти оголосили про нові правила для вчителів середніх шкіл. Вони стосуються нововведень у проведенні сертифікації – педагогам необхідно здавати ЗНО і демонструвати власні відеоматеріали.

У Міністерстві освіти змінюють правила проходження вчителями обов’язкової сертифікації. Згідно з оновленими вимогами, проходження атестації вимагає проходження тестів ЗНО. Крім того, педагоги зобов’язані демонструвати свої методи викладання у спеціальних відеороликах.

Відеоматеріал повинен складати від 15 до 30 хвилин. Ролик має продемонструвати свою педагогічну майстерність, а також розкрити здібності учнів. Щоправда, існує кілька правил, що стосуються відеозйомки: попередньо необхідно отримати дозвіл від батьків учнів.

Після проходження всіх необхідних етапів сертифікації викладач зможе отримати фінансову надбавку у розмірі 20 відсотків від заробітної плати.

Існуючі на цей момент правила атестації викладені у відповідних нормативно-правових актах, зокрема профільному законі. Наразі існує чергова атестація, що проводиться один раз на кожні 5 років, та позачергова, спрямована на підвищення кваліфікаційної категорії працівників освіти. Відповідні рішення щодо проходження чи не проходження педагогом сертифікації приймає спеціальна атестаційна комісія. Нові правила даватимуть учителям можливість проходити підвищення кваліфікації онлайн.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео