Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

5 лютого стартує реєстрація на ЗНО

5 лютого стартує реєстрація на ЗНО
140119 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 5 лютого в Україні почнеться процес реєстрації на зовнішнє незалежне тестування. З цього дня до 25 березня всі бажаючи взяти участь в основній сесії тестування мають подати встановлений перелік документів. Абітурієнти зможуть складати не більше 4 навчальних предметів одночасно.

В Україні оголосили початок реєстрації на ЗНО. Зареєструватися кожен абітурієнт зможе з 5 лютого. Триватиме період реєстрації до 25 березня. До 18 березня абітурієнтів зможуть зареєструвати керівники закладів освіти.

За попередніми даними, у 2019 році у тестуванні візьмуть участь понад 332 тисячі осіб. До цієї категорії входять як випускники шкіл та закладів професійно-технічної освіти, так і особи, що вже отримали вищу освіту.

Для складання ЗНО всі учасники зможуть обрати до 4 предметів з 11 можливих. Згідно з запитом майбутніх абітурієнтів, 6 предметів будуть перекладені мовами етнічних меншин. Спеціальні умови будуть створені і для учасників, що мають особливі потреби. У тому числі, за повідомленням Українського центру оцінювання якості освіти, розроблені відповідні умови для абітурієнтів з вадами зору, слуху або опорно-рухового апарату.

Для реєстрації потенційним абітурієнтам потрібно пройти реєстрацію, подавши заяву та перелік документів. Точний перелік необхідних документів можна отримати на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Комплект документів можна надіслати поштою на адресу регіонального центру. Окремі правила розроблені для вступників з тимчасово окупованих територій України. Для них буде проведена додаткова сесія тестування, зареєструватися на яку можна окремо з 3 до 20 травня.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео