Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Львівщині відкрили центр для дітей з особливими освітніми потребами

На Львівщині відкрили центр для дітей з особливими освітніми потребами
28710 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Золочеві Львівської області був створений інклюзивно-ресурсний центр, призначений для дітей з особливими потребами в освіті. Навчальний процес нового центру включатиме лікувальну фізкультуру, корекційні заняття і консультації фахівців у спеціалізованих галузях.

У Міністерстві освіти повідомили про відкриття інноваційного інклюзивно-ресурсного центру на Львівщині. У місті Золочів створили повністю новий заклад освіти, що передбачає роботу з дітьми, які мають особливі потреби. Центр спеціалізуватиметься на комплексній професійній оцінці розвитку дітей та, за необхідності, проведенні корекційних занять.

Окрім навчальних аудиторій, приміщення центру містить кабінети логопеда, практичного психолога, реабілітолога та методиста. Програми закладу передбачають реабілітаційні заняття у басейні, лікувальні та профілактичні процедури у соляній кімнаті.

Для того щоб центр став місцем для безперешкодного пересування всіх учнів, приміщення обладнали пандусами. Є також спеціальний санвузол, призначений для учнів з руховими обмеженнями.

Кошти для створення та облаштування нового центру освіти і розвитку дітей з особливими потребами були отримані з державних субвенцій, чималу допомогу надали спонсори.

Теги: освіта,інклюзивно-ресурсний центр,діти,Золочів, МОН, розвиток

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео