Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зведений Дніпропетровською ОДА дитсадок у Підгородному переміг у всеукраїнському архітектурному конкурсі – Валентин Резніченко

Зведений Дніпропетровською ОДА дитсадок у Підгородному переміг у всеукраїнському архітектурному конкурсі – Валентин Резніченко
225118 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оригінальні дитсадки у вигляді бджолиних стільників зводить у різних куточках області Дніпропетровська ОДА. Їх будують за проектом молодих дніпровських архітекторів – групи DP-INVEST. Один з них, садочок у Підгородному, працює вже понад півроку. Нещодавно він отримав престижну архітектурну відзнаку як найкраща громадська будівля. Проект переміг на всеукраїнському архітектурному конкурсі «Reset. Hromady. Communication-2019». Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Переконані – діти Дніпропетровщини мають виховуватись у найкращих умовах, які відповідають викликам часу. В області «з нуля» зводимо нетипові для країни дитячі садочки – у вигляді бджолиних стільників. Їхні головні принципи – енергоефективність та безпечність. Один з таких закладів вже понад півроку діє у Підгородному. Нині подібні дитсадки-«вулики» будуємо  в  Іларіоновому та Кам’янському», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Оригінальний дитсадок у вигляді кількох шестикутників звели у Підгородному за рік. Яскраві стіни, великі панорамні вікна, просторі та затишні кімнати з «теплою» підлогою.  Заклад унікальний і ззовні, і всередині. Окрім креативного дизайну, є ще одна «родзинка» - внутрішнє подвір’я із зимовим садом. За будь-якої погоди там тепло та комфортно.  

«Цей проект – результат нестандартного підходу групи проектувальників. Ми хотіли відійти від стандартних «коробок» з вузькими довгими коридорами, тому створили заклад у вигляді стільників. Замість коридору там – широка кругова галерея, яка розташована навкруги зимового саду. Подумки ми «жили» у цьому садочку. Уявляли, як зробити його максимально функціональним та комфортним для малечі», - розповіла головний інженер Катерина Мілько.

Дитсадок – на шість груп. Для кожної передбачена власна пісочниця з навісом та ігровий майданчик. Заклад розрахований на 115 малюків.

Щорічний всеукраїнський архітектурний конкурс «Reset. Hromady. Communication-2019» організувала Асоціація об’єднаних територіальних громад.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео