Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Верховній Раді прийняли закон про середню освіту

У Верховній Раді прийняли закон про середню освіту
112870 ПЕРЕГЛЯДІВ

30 травня на порядок денний Верховної Ради був поставлений проект закону  про середню освіту. Законопроект, ініційований та поданий міністром освіти Лілією Гриневич, депутати ВР підтримали 229 голосами у першому читанні.

30 травня у парламенті відбувся розгляд важливого для сфери освіти документа. Міністр освіти Лілія Гриневич подала законопроект під номером 102014. Проект закону «Про повну загальну середню освіту» у першому читанні набрав 229 голосів, таким чином він був прийнятий народними депутатами.

Новий закон являє собою оновлену і удосконалену заміну для попереднього нормативного акту, що регулював систему освіти у державі з 1999 року.

Одним з ключових аспектів нового проекту  є необхідність надання доступності освіти для всіх громадян. У тому числі акцентується на важливості вільного доступу до отримання освіти середньої ланки дітьми з особливими потребами та забезпеченні територіальної доступності шкіл. Серед важливих пунктів нового закону – забезпечення академічної доброчесності в освітній галузі та гарантування повноцінного використання державної мови у школах країни.

У документі піднімається питання сертифікації шкільних педагогів, вимоги до науково-методичного, матеріально-технічного та інформаційного забезпечення шкіл, запровадження самоврядування, яке буде надаватися учням і батькам, гарантій прав та обов’язків усіх учасників освітнього процесу. У документі регламентуються також норми і засади проведення аудиту в галузі.

Прийняття цього закону є одним з ключових аспектів освітньої реформи, що проводиться протягом останніх років під керівництвом міністра Лілії Гриневич.

Теги: закон,середня освіта,Лілія Гриневич,міністр,Верховна Рада,голосування

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео