Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Звели «з нуля» сучасний дитсадок європейського зразка для малюків Кам’янського – Валентин Резніченко

Звели «з нуля» сучасний дитсадок європейського зразка для малюків Кам’янського – Валентин Резніченко
57020 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сучасний дитсадок єврозразка побудували у Кам’янському. Різнокольорова будівля оригінальної архітектури зросла на околиці міста. Це – перший садочок у мікрорайоні Романкове, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко

«Діти – наше майбутнє, тому для їхнього розвитку створюємо найкращі умови. На Дніпропетровщині реконструюємо школи, зводимо спортивні комплекси, будуємо дитсадки. За чотири роки у різних куточках області відкрили 60 дошкільних закладів. Майже завершили будівництво сучасного та енергоефективного садочка у мікрорайоні Кам’янського», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Дитсадок у Романковому збудувала Дніпропетровська ОДА за оригінальним проектом команди молодих дніпровських архітекторів. Заклад – у формі бджолиних стільників. Замість вузьких сірих коридорів тут – світла та простора кругова галерея. А прямісінько у центрі – «родзинка» садочка – зимовий сад із теплою підлогою.

«Раніше на цьому місці був звичайний пустир, а тепер – сучасний дитячий садочок. На його відкриття із нетерпінням чекають і батьки, і діти, і просто усі мешканці району. Бо у Романковому взагалі ніколи не було дошкільного закладу», - сказала  заступник директора з виховної роботи НВК №27 Любов Пастернак.

Дитсадок майже готовий прийняти малюків. Підрядники завершують будівельні роботи. Заклад вже – із сучасними внутрішніми комунікаціями, теплими різнокольоровими кімнатами, сонячними панелями на даху та ігровими майданчиками. Залишилося навести лад у кімнатах, впорядкувати територію, встановити меблі.

«Синочку Святославу ще немає двох років, але ми вже записалися у чергу до цього дитсадка. Старшу доньку возили у садочок до центру міста. Це дуже незручно і важко, адже добиратися доводилося двома маршрутками, - розповіла місцева матуся Аліна Горожай. – Дуже радує, що тепер у нашому мікрорайоні буде дитсадок, ще й такий гарний».

У дитсадку виховуватимуть 115 дошкільнят.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео